Zdroj: Deník/Zdeněk Vaiz
František Vostoupal z rodinné včelí farmy Vostoupalovi z Košic na Táborsku kontroluje včelstvo u úlů
Zdroj: ČTK
Chuť a barva medu může být velmi odlišná. Závisí na plodinách, ze kterých včely nektar přinesly.
Zdroj: Deník/Zdeněk Vaiz
Filtrování přes velmi jemné uhelonové síto
Zdroj: Deník/Zdeněk Vaiz
Salesiánské středisko mládeže České Budějovice zahájilo prodej vlastního medu
Zdroj: se svolením Salesiánského střediska mládeže České Budějovice
Do části plástů klade matka vajíčka a z těch se vylíhnou nové včely. Tam kde je volno, včely uloží nektar z květů a pyl pro krmení larviček.
Zdroj: Deník/Zdeněk Vaiz
Z menších buněk se za 21 dní vylíhne včela dělnice. Denně matka naklade až 2000 vajíček, což je dvojnásobek její váhy.
Zdroj: Deník/Zdeněk Vaiz
Odstrańování víček lze provádět i strojově, to se ale vyplatí pouze velkovčelařům.
Zdroj: Deník/Zdeněk Vaiz
Jana Berková a Daniel Beran zvaný Sojka se včelaření věnují přes pět let. Obhospodařují zhruba 100 včelstev na sedmi včelnicích na Plzeňsku.
Zdroj: Deník/Zdeněk Vaiz
Včelař František Korytár z Výškova na Lounsku.
Zdroj: Deník/Petr Kinšt
Jaký med z Vysočiny je nejlepší rozhodne soutěž a odborná porota.
Zdroj: Deník/Štěpánka Saadouni
Někteří včelaři měli loni desetinu produkce medu proti normálu
Zdroj: ČTK