V TEXTU NAJDETE:
Videorecept na zázvorky:
Recept na zázvorky
Suroviny na 30 kusů
- 150 g medu
- 90 g třtinového cukru
- 30 g másla
- 350 g hladké mouky
- 2 lžíce mletého zázvoru
- špetka mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
- 1 žloutek
- 1 lžíce sody nebo ½ sáčku prášku do pečiva
Vykrajovat můžete různé tvary, zázvorky mohou být zdobené i díky vzorovanému válečku:
Postup
- Ze všech surovin, které by měly mít pokojovou teplotu, vypracujte těsto. Při jeho přípravě i následném rozvalování buďte trpěliví, hodně se drolí, ale nakonec se poddá.
- Zabalené v kuchyňské fólii nechte těsto uležet alespoň hodinu (ideálně do druhého dne) v ledničce.
- Pak těsto rozválejte na plát silný asi tři milimetry a vykrajujte z něj různé tvary. Můžete vykrajovat třeba malé trojúhelníčky a v jejich středu kulatou formičkou vypíchnout malé kolečko.
- Vykrojené nepečenné zázvorky nechte na plechu cca 3 hodiny odpočinout.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi sedm minut, až zázvorky lehce zezlátnou.
Zdroj: časopis Gurmet