„Nedařilo se nám v obraně ani v útoku, neproměňovali jsme vyložené šance. A když to nefunguje v obraně, tak gólman potom s tím nemůže nic moc udělat,” neskrýval zklamání Petr Široký, se sedmi góly nejlepší střelec Karviné. „Plzeň nám na začátku utekla a to se pak táhlo celý zápas,” vrátil se k nepříznivému průběhu třetího finále.

Poločas Baník prohrál 16:19, po přestávce jeho manko postupně narostlo až na sedmibrankový rozdíl. „Šli jsme si za tím, že nechceme s Karvinou dvakrát doma ve finále prohrát. Vyšlo nám to a teď potřebujeme vyhrát už jen dvakrát,” radoval se plzeňský Jakub Douda z prvního bodu v sérii play-off, kterým odvrátili konec sezony.

Fotbalisté Dukly prohráli šlágr 27. kola F:NL na domácím trávníku s Karvinou.
OBRAZEM: O krok blíž k lize. Hrdinou Karviné je Akinyemi, Dukle dal hattrick

Hostům Douda nastřílel deset branek a spolu s Tomášem Nejdlem, který dal jen o tři méně, táhli svůj tým za vítězstvím. „Do Karviné pojedeme se stejným nasazením a bojovností jako jsme předvedli doma. Věřím, že budeme úspěšní,” přál by si Jakub Douda sesadit Baník z mistrovského trůnu.

„Plzeň to určitě nakoplo, ale myslím si, že my jí u nás doma nedovolíme vyhrát,” odmátl Petr Široký další zdramatizování finále.

Zápas 22. kola divize F FK Nový Jičín - MFK Havířov 1:4.
OBRAZEM: Oslabený Havířov na vítězné vlně u soupeřů nasázel Novému Jičínu čtyřku

Extraliga házenkářů – 3. zápas finále:

Talent tým Plzeňského kraje – HCB Karviná 36:29 (19:16)

Nejvíce branek: Douda 10/1, Nejdl 7, Stehlík 7/1 – Široký 7, Harabiš 5/1, Solák 4. Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Sedmimetrové hody: 4/2 – 1/1. Vyloučení: 7:4. Diváci: 1200. Stav série: 1:2.