Český mistr si zatím vedl se střídavými úspěchy. V úvodním duelu 2. kola Evropského poháru v neděli porazil v Kosovu místní Rahovec 33:29, ale ve středeční předehrávce 11. kola extraligy v Praze podlehl těsně Dukle 29:30.

„Zklamali jsme v koncovce, kde jsme neproměnili neskutečných 28 střel. Musíme se z toho o víkendu oklepat a naše šance zodpovědně proměňovat,“ označil karvinský trenér Michal Brůna důvod druhé porážky v probíhajícím ročníku nejvyšší české soutěže.

Karvinský talent Tomáš Čížek
25 gólů za dva zápasy? Cítím, že tým na mě spoléhá, říká karvinský talent Čížek

Víkendový program jeho tým zahájí v sobotu od 20 hodin domácí odvetou s Rahovcem, v níž by rád potvrdil čtyřbrankový náskok z kosovské haly a oslavil postup do 3. kola EHF Cupu. Hned v neděli od 17 hodin bude Baník na stejné palubovce bojovat o totéž ve čtvrtfinále Českého poháru proti Lovcům z Lovosic.

„Víkendové pohárové dvojutkání bude velmi fyzicky náročné, ale nic jiného, než postup si nepřipouštíme. Jsme profíci a musíme to zvládnout,“ řekl kouč Michal Brůna, který kvůli zranění postrádá Užeka, Růžu, Mokroše a nově i Skalického, jenž nešťastně uklouzl na tréninku a natáhl si vazy v kotníku.