Svěřenci trenérské dvojice Janeček – Csabi uspěli na ledě valašského svatostánku Na Lapači a díky vítězství jsou už jen bod od čtvrtého místa.

„K výhře nás posunula trpělivost a plnění taktických úkolů. My jsme čekali od domácích velký tlak, který se dostavil a ještě byl umocněn několika přesilovkami, ale po našem dobrém startu jsme se uklidnili a hlavně byli trpěliví,“ vyzdvihl tuto vlastnost trenér AZetu Martin Janeček.

Havířovští se nenechali unést tempem domácích ani „vybláznit“ vsetínským obecenstvem a hráli, co potřebovali. „Poctivě jsme se vraceli, k tomu se přidal výborný výkon Ondry Bláhy v brance a chodili jsme neustále do brejků. Bylo to ubojované vítězství,“ uznal Janeček.

Postupem doby Valaši otevírali zadní vrátka čím dál víc, čehož AZ využil ke vstřelení pojišťujících branek. Výhra z horkého vsetínského ledu byla na světě. Teď ji jen potvrdit v domácím dvojzápase.

Havířov hraje v sobotu s Třebíčí a hned v neděli dohrávku s Kladnem. „Tak dalece ještě nemyslíme, pro nás je prvořadá čtvrteční regenerace, protože máme za sebou těžký program a dnešní náročný zápas. Pak začneme myslet na Třebíč, ale kdo se podívá na její bilanci, tak musí uznat, že venku hraje výborně. Bude to zase fuška,“ tuší Janeček.

A kvality momentálně druhého Kladna asi není třeba připomínat. Havířovští fandové se mají na co těšit.

VHK Vsetín – AZ Havířov 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Drtil (Jergl, Holec), 48. Fronk (Rác, Sikora), 57. Jergl. Rozhodčí: Kašík, Zbořil – Novák, Zídek. Vyloučení: 1:6. Využití: 0:1. Diváci: 2656.

Havířov: Bláha – Dudek, Krisl, Chroboček, Postnikov, R. Havel, Drtil – Fronk, Rác, Sikora – Holec, Matai, Jergl – Gřeš, Pořízek, Baláž – Macuh, Cihlář, Kanko. Trenéři: Janeček a Csabi.