Prostějovský nováček vykročil ke třem bodům v prostřední části, kterou vyhrál 3:0. „To také rozhodlo. My jsme měli paradoxně výborný vstup, ovládli jsme první třetinu, ale dali jsme v ní jen jeden gól. Soupeřům typu Prostějova nesmíte dát šanci. Oni se pak v prostřední části chytili, dali dva góly a už jich bylo plné hřiště," postřehl trenér Havířova Jan Daneček.

Za stavu 1:3 se domácí snažili něco s výsledkem udělat. Stáhli sestavu na tři pětky, ale dosáhli jen na snížení. „Pořád to ale vypadalo nadějně, do konce zbývalo v tu chvíli jedenáct minut. Bohužel doplácíme v poslední době na to, že nám vzadu chybí zkušení beci. Mladí pořád dělají fatální chyby a to byl i případ čtvrtého gólu. Když jsme snížili na 2:3, hned vyrobíme chybu a je to 2:4. Pak už jsme dovedli zase jen snížit," zalitoval Daneček.

AZ Havířov – Jestřábi Prostějov 3:4 (1:0, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Pechanec, 50. Klimša (Jakúbek), 57. Fořt (Lenďák, Hlinka) – 21. Stejskal (Venkrbec, Řezáč), 26. Sršeň (Coufal, Malý), 39. Roupec (Stejskal), 50. Indra (Roupec). Rozhodčí: Trombík – Lukš, Novák. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 2519.

Havířov: Matoušek – Matějíček, Foltýn, Lenďák, Graca, Repe, Bezuška, Bahounek – Šedivý, Hlinka, Fořt – Jakúbek, Šlahař, Klimša – Haas, Pechanec Tomi – Rimmel, Maruna, Sztefek. Trenéři: Daneček a Potěšil.

Více v tištěném vydání Deníku.