Havířov chtěl do utkání vstoupit razantně a zahájil s hrou na tři pětky, aby se hráči snáz dostali do tempa. „Chtěli jsme maximum vytěžit z úvodu zápasu. V sobotu nehrajeme, takže nebylo na co se šetřit. Jenže aktivní nástup nám vydržel asi tak dvě minuty. Pak jsme zbytečně přenechali iniciativu hostům," nebyl spokojen trenér Havířova Martin Janeček.

Budějovičtí převzali otěže utkání a až do 11. minuty měli navrch. Pak vysklik bombou od modré čáry domácí Petran plexisklo za Gábovou brankou a třetina skončila. Dohrávala se po klasické přestávce. Havířovu to ale nepomohlo. „Nešli jsme do vedení jako v předchozích zápasech, to nám uškodilo. Naše hra v obranném pásmu byla nedůrazná, nepokrývali jsme obránce soupeře, kteří mohli střílet a po dvou takových střelách a tečích jsme inkasovali jako přes kopírák," komentoval Janeček vedení Motoru 2:0.

V poslední části se domácí zvedli. „Už tam ten tlak, který jsme chtěli mít na startu, byl. Lepším pohybem jsme si vynutili převahu, stupňovali tempo a vyprodukovali na branku Motoru řadu střel. Bohužel se ujala jen jedna, i když šance byly. Snížili jsme taky střelou od modré a po teči, podobně jako Budějovice. Pak bohužel špatně přistoupil k soupeři Bednář, dostal pět minut trest a z naší osmiminutovky do konce utkání zbyly jen tři. A to jsme ještě museli ubránit budějovickou přesilovku," zalitoval Janeček.

Domácí ještě bojovali, ale aspoň na remízu nedosáhli. „Měli jsme přesilovku pět na tři. Tu jsme měli využít. Za bojovnost bychom si možná nějaký ten bod zasloužili, ale když nevyužijete přesilu pět na tři, je to těžké," pokrčil rameny Janeček.

Mužstvo se teď na tři dny dočká lehčího odpočinku, protože příští týden ho čeká těžký trip v Litoměřicích, Benátkách a Kladně. „Benátky jsme si ze soboty přeložili na čtvrtek, abychom tolik necestovali. Musíme se na venkovní utkání dobře připravit a nutně bodovat, když se nám to doma nepovedlo," vyhlásil kouč AZetu jasný plán.

AZ Havířov – Motor České Budějovice 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Kanko (D. Seman, Holomek) – 24. Heřman (Pavlin, Šulek), 37. Heřman (Vráblík, Šulek). Rozhodčí: Mikula – Rožánek, Wesley. Vyloučení: 1:6, navíc Bednář (Havířov) 5 + DKU. Využití: 1:0. Diváci: 1589.

Havířov: M. Laco – Petran, L. Doudera, Chroboček, Krisl, D. Seman, Holomek, Bahounek, Dudek – Štumpf, Hlinka, Maruna – Dvořáček, Kanko, Kalus – Kotala, Haas, Gřeš – Bednář, Pořízek. Trenéři: Janeček a Rimmel.