Ve vloženém kole udolali svěřenci trenérů Janečka a Rimmela Prostějov a v tabulce si pomohli. Byla to opět enormně důležitá výhra, už z toho pohledu, že všichni čtyři další stejně ohrožení soupeři bodovali rovněž.

A před těžkým programem v první lize to pro Havířovany byla i psychická vzpruha. „To, že jsme si připsali do tabulky tři body, je poměrně podstatné, jelikož druhou třetinu základní části končíme s Budějovicemi a proti Benátkám, které hrají venku skvěle a patří k nejlepším venkovním týmům," upozornil hlavní kouč Havířova Martin Janeček.

A další program soutěže je pro AZ podobně náročný. V rychlém sledu přijdou na řadu Kladno, Slavia a Jihlava. „Každý bod z těchto pěti utkání se bude hodně počítat," upozornil.

Havířov si v pondělí připsal tři body díky skvělému nástupu a zvládnuté defenzivě. „Samozřejmě jsme si oddechli, tři body jsou v našlapané tabulce znát. Rozhodně bych chtěl poděkovat divákům, kteří za námi celou dobu stáli a vytvořili úžasnou atmosféru. Věřím, že pomohou i v dalších zápasech," přál by si trenér Janeček.

Zvlášť potřeba by to bylo právě v sobotu proti Benátkám. „Souhlasím. Hrajeme doma, po strašně dlouhé době v sobotu, což je nejlepší den pro domácí utkání, a soupeř je venku opravdu nebezpečný. Myslím, že v tabulce zápasů venku je dokonce třetí," přiblížil Janeček.

AZ nutně potřebuje z tohoto utkání tři body. „Jsme v podobné situaci jako před týdnem proti Ústí. Soupeř hraje dobře a my potřebujeme plně bodovat. Jestliže budeme k zápasům přistupovat tak, jako se nám to teď daří, pak nemám obavy. Mužstvo opravdu příkladně bojuje, hrajeme živý a fyzicky náročný styl. Když nám tato hra vydrží, body se dostaví a s podporou diváků určitě půjdeme nahoru," je Janeček optimista.

I dnes na ledě vysokého favorita by mohl AZ překvaoit. „V zásadě nemáme co ztratit. Musí soupeř. Teď jsme měli sérii proti týmům, které jsou v tabulce okolo nás a to bylo na zvládnutí psychiky mnohem náročnější. Hrajeme venku a nebude na nás takový tlak. Pokusíme se toho využít," slíbil kouč AZetu.