„Tento týden už bylo na hráčích poznat, že jsme mohli využít zázemí vlastních šaten a udělali si takové to domácí pohodlí,“ informoval hlavní trenér AZetu Martin Janeček.

K zápasům nicméně jeho svěřenci opět vycestovali. „Do Nových Zámků byla cesta dlouhá, navíc v tom vedru, ale zvládli jsme to a musím říct, že výkon mužstva se mi líbil. Ve druhé třetině jsme sice dostali góly, na které jsme nedovedli adekvátně zareagovat, ale v první i poslední třetině jsme byli lepší, agresivnější. Zatím nás sráží koncovka, to šlo vidět i na předchozích zápasech. Několik z nich jsme prohráli o gól, ale na výkonu ze Slovenska by šlo stavět,“ uznal Janeček.

To se bohužel nedalo říct o zatím posledním zápase v Prostějově. „Tam to dobré opravdu nebylo. Řada hráčů už se asi viděla, jak o víkendu odpočívá, také led byl špatný a nás zradila produktivita. V každé třetině jsme soupeře přestříleli, ale hráli zbytečně komplikovaně, v rozích hřiště a vůbec ne přímočaře, takže domácí nás vyškolili,“ nemohl být Janeček spokojen.

Přestože dosud hleděl spíše na to, aby se hráči pořádně ukázali a trenéři viděli, jak reagují v určitých herních situacích, nemohl přehlédnout jednak chybějící disciplínu, jednak nedostatečnou chuť vyhrát. „To mi tam chybělo, a proto jsem byl po Prostějově docela zklamaný,“ přiznal kouč mužstva.

Od nového týdne už se jeho tým zaměří na skládání jednotlivých formací. „Začneme pracovat na věcech taktického rázu, protože dosud to nemělo smysl. Půlka kádru bude stejně jiná, než v soutěži. Ale vyhrávat bychom měli chtít v každém utkání. Aspoň tedy doufám, že hráči to tak mají nastavené,“ poznamenal Janeček.

Domácí led

Nyní se Havířované konečně poprvé v přípravě dostanou také na domácí led, neboť ve středu a čtvrtek je čekají utkání s Trenčínem a Přerovem. „Bylo načase. Sice nám to trochu rozbilo zaběhnutý zápasový režim úterý – pátek, ale odehrát dvě utkání ve dvou dnech také nebude na škodu, protože v sezoně máme několik venkovních tripů, kde na tom budeme podobně,“ zakončil Janeček.

Led kluziště na zimním stadionu v Havířově se nepodařil. Místo bělostného podkladu jsou na něm nepřehlédnutelné fleky.
Havířovský hokej má ostudu: Fanoušci při natírání vyrobili flekaté kluziště

 

Mikron Nové Zámky – AZ Havířov 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Schultz (Zbořil), 36. Kučkin (Rayenko, Novotný) – 31. Gřeš (Sikora).

Havířov: Laco – Petran, Drtil, Chroboček, Postnikov, Krisl, Dudek, Ševěček - Greš, Sikora, Beránek – Fronk, Illéš, Kanko – Bambula, Maruna, Pořízek – Bednář, Cihlář, Peterka.

 

Jestřábi Prostějov – AZ Havířov 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Nouza (Holík, Rudovský), 16. Divíšek (Nouza), 25. Holík (Žovinec), 43. Fiala (Hajný), 58. Luňák (Nouza, Bažant) – 37. Bednář, 57. Maruna (Kanko, Krisl).

Havířov: Laco – Petran, Drtil, Chroboček, Postnikov, Krisl, Dudek, Mrowiec – Gřeš, Illéš, Beránek – Fronk, Maruna, Kanko – Kotala, Malina, Pořízek – Bednář, Cihlář, Peterka.