„A bylo to dáno spíše tím, že domácí notně polevili," připustil trenér Havířova Jan Daneček starší, který se na Horáckém zimním stadionu musel obejít bez zraněného obránce Jaroslava Komy. „Ten nám chybí docela dost, protože je to konstruktivní bek," připustil Daneček.

Zato měl k dispozici novou posilu – třineckého Erika Hrňu. „Erika zatím zkoušíme jako centra v první lajně, protože nemáme k dispozici Erika Němce. Až bude, posuneme Hrňu někam na křídlo, kde je jeho pozice," vysvětluje trenér Havířova.

Tak jako tak, v Jihlavě hostům pšenka nekvetla ani s Hrňou v sestavě. „Domácí byli dvě třetiny jasně lepší. Převyšovali nás hlavně v pohybu," přiznal Daneček.

Jeho tým se v poslední části zvedl a korigoval, bodům byl však tentokrát vzdálen daleko. I tak si vysloužil slova chvály od domácího trenéra Petra Vlka. „Havířov se oproti tomu prvnímu zápasu u nás výkonnostně posunul. Je vidět, že jeho výsledky z poslední doby nebyly náhodné. Nečekali jsme nic jednoduchého a určitě jsme nechtěli nic podcenit. Taky jsme hned od začátku hráli naprosto zodpovědně se snahou neinkasovat. I proto jsme dvě třetiny měli pod kontrolou," konstatoval jihlavský trenér Vlk.

Již v neděli čeká havířovské borce duel v Havlíčkově Brodě. Podle trenéra Danečka to pro mužstvo nebude po fyzické stránce problém. „Víte co, je to stejné pro oba. I Havlíčkův Brod má v nohách zápas venku. Pro nás bude stěžejní hrát koncentrovaně z defenzivy. Brod se sice drží nahoře, ale není na tom bruslařsky tak excelentně jako Jihlava. Pokusíme se soupeře překvapit," naznačuje kouč AZetu.

Dukla Jihlava – AZ Havířov 4:2 (2:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Hubáček (Důras), 19. Štebih (Haluza), 21. Zeman (Čáp, Čachotský), 37. Haluza (Zeman, Čachotský) – 47. Sztefek, 51. Říčka (Klimša, Krisl). Rozhodčí: Blecha – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 2:3, navíc J. Daneček (H.) 10 + do konce utkání. Využití: 1:0. Oslabení: 0:2. Diváci: 1622.

Havířov: Matoušek – Vosátko, Bezuška, Roupec, Punčochář, Krisl, Klimíček, Graca – Sztefek, Hrňa, Marosz – J. Daneček, Šlahař, Maruna – Kanko, Škumát, Jakúbek – Klimša, Haas, Říčka. Trenéři: Daneček a Sztefek.


tabulka.