Druhá čtvrtina základní části končí a hokejisté Havířova se v ní dokázali vydrápat z tabulkového spodku na místa, kde chtějí vydržet až do konce. „Na tu tabulku se hned jinak dívá," usmívá se spokojeně manažer HC AZ Havířov 2010 Patrik Rimmel.

Důvod k úsměvům měli v Havířově hlavně po poslední vydařené kanonádě na ledě Mostu (2:9). Havířov prohrával, ale pak si otevřel střelnici, vyhnal Moučka z branky, a pak i druhého gólmana Horáka, takže se vrátil mezi tři tyče Mouček. Havířovu moc nescházelo, aby se dočkal desítky.

Dlouhá cesta zpět ubíhala asi pořádně zvesela. „V Mostě nám všechno neskutečně vyšlo. Tak, jako existuje ten pověstný zápas blbec, kdy se prostě nemůžete trefit ani za nic, tak jsou i zápasy, kdy vám tam spadne všechno a to byl právě tento případ. Sice jsme prohrávali, ale pak nám pomohl gól v přesilovce, hned po jejím skončení jsme dali další, kluci se chytili a předváděli hezké akce. Každá z pětek si dala gól," pochvaloval si Rimmel.

Což se možná při všeobecné havířovské mizérii s koncovkou nečekalo. Navíc Most, přestože obývá spodní patra tabulky, nemá vyloženě špatné výsledky, většinou prohrává těsně. „To je fakt, k tomu po repre pauze odehráli podařené zápasy se Slavií i s Budějovicemi, navrch vyměnili trenéra. Čekali jsme, co to udělá, ale výsledkem bylo, že jsme vysoko vyhráli. Snad jsme tím dali fanouškům pozvánku na středeční domácí zápas s Jihlavou," přál by si Rimmel.

Kromě odčinění předchozího domácího výpadku s Třebíčí (2:3) potvrdili hráči AZetu aktuální pohodu v kabině i zlepšenou formu. „V té první čtvrtině to ještě nebylo ono, ale ve druhé jsme šli nahoru. Ono to taky bylo způsobeno tím, že jsme měli poskládaný nový tým a než si hráči sedli, trvalo to. Do toho nový trenér, který má zase svoje představy o hře i taktice a navíc dost mužstev praktikuje letos odlišný hokej od toho, který předváděla loni. Když se to sečte, určité období trvalo, než jsme se s tím vypořádali. Tím ale není dané, že to teď už bude jenom klapat. Za deset dnů se může zase všechno otočit. Tabulka je nesmírně vyrovnaná," upozornil Rimmel po tříbodovém zisku na severu Čech.

Hokejisté dali svým fanouškům adekvátní pozvánku na středeční a páteční atraktivní duely s Jihlavou a Českými Budějovicemi. Oba začínají v 18 hodin.

HC Most – AZ Havířov 2:9 (1:2, 0:4, 1:3)

Branky a nahrávky: 7. Slavíček (Kubinčák, Hanzl), 57. Baránek (Přeučil) – 10. Krisl (Kanko, Meidl), 14. Korím (Sztefek, Krisl), 22. Kalus (Tomi, Maliník), 30. Kalus (Bahounek, Kanko), 33. Štumpf (Kanko, Korím), 39. Hudeček (Ostrčil, Gřeš), 43. Sedláček (Mazanec, Kanko), 46. Kalus (Kanko, Sedláček), 58. Mazanec (Hudeček). Rozhodčí: Zubzanda – Svobodová, Špringl. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:2. Oslabení: 0:1. Diváci: 241.

Havířov: Laco – Krisl, Bahounek, Mazanec, Graca, Ostrčil, Korím – Pechanec, Sztefek, Štumpf – Sedláček, Meidl, Kanko – Maliník, Kalus, Tomi – Gřeš, Matějek, Hudeček – Kotala. Trenéři: Mikeš a Janeček.