Postup by byl obrovským překvapením, hráči AZetu ale mohou hrát v klidu. Mají dávno splněno a teď už bude jakákoliv výhra vysoce nad plán.

„A tak k tomu i přistupujeme. Nemá cenu si nalhávat, kdo je v této sérii favoritem. Známe sílu Jihlavy, hlavně v domácím prostředí, proto se jí budeme snažit její očekávaný postup aspoň znepříjemnit. Chceme ji aspoň jednou porazit, nejlépe doma před našimi výbornými fanoušky. To ale neznamená, že předem něco balíme. I ten největší favorit může pod tlakem klopýtnout. V tom spatřuji naši výhodu. Od Jihlavy se čeká daleko víc než jen postup do semifinále. Od nás se už nečeká nic. Kluci si své odehráli, mohou hrát v celé sérii uvolněně," podotýká trenér AZetu Jan Daneček.

Jeho svěřenci si navíc ověřili, že i kvalitní Jihlava se dá porazit. Na startu čtvrté čtvrtiny základní části s „vojáky" zametli 7:1. „Jistě, to bylo vydařené utkání. Nesmíme ale zapomenout na to, že ve zbývajících třech zápasech zase Jihlava porazila nás. A při naší výhře jsme měli k dispozici trochu jiný kádr," upozornil kouč Havířova, čímž měl na mysli, že v bojích play-off se bude muset obejít bez pomoci extraligových borců, jako byli například tahoun Šedivý, Němec, Štencel a další.

„Zůstal tady prakticky jen třinecký Roupec, jinak si budeme muset vystačit s vlastními zdroji. Ale i to bude pro nás, pro trenéry, užitečné. Play-off bude odměnou pro všechny místní havířovské kluky, zahrají si vrchol sezony, my je uvidíme v těžkých zápasech a ověříme si, jestli na soutěž mají, nebo ne. Šanci dostanou všichni, i mladí kluci. Bude to pro ně hodně cenná zkušenost. A pomůže nám to i odkrýt případné otazníky v sestavě do budoucna," vítá trenér Daneček měření sil s Jihlavou.

Jediné negativum závěru sezony je to, že si play-off nezahraje útočník Jan Maruna, který by si jej za přínos pro mužstvo zasloužil asi nejvíc. „Zranění Honzy Maruny nás všechny velice mrzí. Byl to náš nejprodukitvnější hráč, který nám teď v play-off budě hodně chybět. Bohužel stále není fit, aby mohl naskočit do hry. Co se dá dělat. Honza by si play-off mohl zahrát maximálně v tom případě, že se dostaneme do finále," pousmál se kouč Daneček.

No tak mají hráči aspoň daší motivaci…