Severočeši nepatří mezi oblíbené týmy Havířova, ale tentokrát se smáli domácí. Zápas byl celou dobu dramatický a vyrovnaný, oběma týmům se dařilo po brance soupeře okamžitě kontrovat, a tak ústecký Merta bleskově reagoval na úvodní trefu Kanka, jakož i havířovský Maruna bryskně odpověděl na vedoucí branku Roubíka.

„Branky padaly, bylo se na co dívat. Dnes asi nebudeme příliš spokojeni s obrannou činností, ale je třeba uznat, že hodně individuálních chyb nastalo z přemíry snahy. Mužstvo opravdu hodně chtělo. Naopak v ofenzivě jsme odehráli mimořádně vydařený zápas. Dát Ústí šest gólů, to je určitě pozitivní," pochvaloval si trenér Havířova Štefan Mikeš.

Ten už mohl využít v obraně novou posilu Peslara, který byl vyměněn do Poruby za Ostrčila. „Byl to druhý tah v krátké době se snahou o oživení kádru," připomněl Mikeš výměnu na trase Prostějov – Havířov, když si hokejová prostředí prohodili útočníci Staněk a Meidl.

Havířov potřeboval po venkovní sérii, v níž odehrál dva herně povedené zápasy, ale výsledky nebyly příznivé, pořádně zabrat a šel aktivně za svým cílem. „Na mužstvu bylo znát obrovské odhodlání," uznal Mikeš.

Enormní snaha domácím vynesla vedení 3:2, které ale po minutě zase ztratili. V poslední periodě už dokázal AZ odskočit na rozdíl dvou branek. Ústečané opět bleskově snížili, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. „Hodně jsme inkasovali, dostat doma čtyři góly je moc, ale tolik mi to nevadí. Mužstvo příkladně bojovalo, to mě potěšilo mnohem víc, stejně jako útočná činnost. Hráči ustávali osobní souboje, chodili do brány, dařila se finálka. To vše bylo pozitivní," hodnotil Mikeš tři body.

AZ Havířov – Slovan Ústí n. L. 6:4 (2:2, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Kanko (Maliník, Maruna), 19. Maruna (Maliník, Mazanec), 27. Meidl (Lenďák), 46. Sztefek (Korím, Pechanec), 47. Štumpf (Tomi), 60. Maruna – 9. Merta (Roubík, Tůma), 18. Roubík (Tůma), 28. Tůma (Roubík), 49. Merta (Roubík). Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 1 620.

Havířov: Matoušek – Lenďák, Mazanec, Bahounek, Krisl, Peslar, Korím, Graca – Kanko, Maliník, Maruna – Kalus, Pechanec, Sztefek – Štumpf, Němec, Tomi – Kotala, Meidl, Rimmel – Matějek. Trenéři: Mikeš a Janeček.