Havířovští začali skvěle a ujali se vedení už ve 3. minutě po střele Zientka. Opavští poté překvapivě převzali iniciativu a v 11. minutě vyrovnali. I když měli hosté více ze hry, poslal AZ do vedení na začátku závěrečné třetiny kapitán Krisl.

V neuvěřitelném závěru mohli Havířovští rozhodnout o plném bodovém zisku, ale Najdek netrefil při opavské hře bez brankáře ze tří metrů prázdnou klec a z protiútoku vyrovnal Wolf na 2:2.

Najdek své zaváhání odčinil gólem v prodloužení, které utnul po minutě kuriózním gólem zpoza branky. „Rychlý gól nám paradoxně uškodil, občas to tak bývá. Dáte gól, uklidníte se, jenže až moc a to je kontraproduktivní. Nabudete dojmu, že už to půjde samo. My se ale dostali do menšího útlumu už v minulém utkání v Karviné, dneska jsme se víc než dvě třetiny také trápili a Opava si hrála to, co potřebovala," shrnul zápas trenér Havířova Tomáš Potěšil.

AZ Havířov – Slezan Opava 3:2 p (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Zientek (Stránský), 41. Krisl (Pechanec, Klimša), 61. Najdek (Rimmel, Maruna) – 11. Wolf (Chalupa, Tůma), 60. Wolf (Galvas, Měch). Rozhodčí: Koliba. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 1457.

Havířov: Matoušek – Hartmann, Vydra, Krisl C, Hegegy, Rimmel, Zientek – Maruna, J. Daneček, Najdek, Kolařík, Pechanec, Klimša, Haas, Stránský, Sztefek, Kopún, Pavlas. Trenér: Tomáš Potěšil.

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#