Domácí borci napravili zaváhání z frýdecko-místeckého ledu a na svém stadionu naplno zabrali. Začali dobře a po první třetině vedli. Baníkovci v prostředním dějství přidali na pohybu a srovnali. V poslední části se Opava vypjala ke skvělému výkonu a nakonec vybojovala tři body.

„Musím poděkovat hráčům za předvedený výkon a speciálně těm, kteří nastoupili se sebezapřením. Věděl jsem, že nemůžu počítat s Davidem Galvasem. Stále nám chybí Mosler s Kyselou, spousta hráčů měla teploty a s opíchaným ramenem hrál Tomáš Měch. Nemohli jsme tak praktikovat fyzicky náročný hokej," poznamenal trenér Slezanu Karel Suchánek.

„Proto jsme hráli trpělivě zezadu a čekali na šance. Ty přicházely díky brejkovým situacím a tři z nich jsme proměnili. Hráči zápas zvládli i takticky," dodal.

Jeho protějšek na karvinské střídačce Aleš Flašar byl s výkonem hráčů spokojen padesát minut. „Pak jsme doplatili na slabou produktivitu. Nehráli jsme špatně, ba naopak si myslím, že jsme měli na to v Opavě vyhrát, ale bez branek to prostě nepůjde," zamyslel se nad slabší střeleckou formou kouč Baníku.

Slezan Opava – Baník Karviná 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Chalupa, 46. Měch (Bednárek, Tichý), 55. Vítek (Chalupa) – 22. Sznapka (Mikšan, Javín). Rozhodčí: Volf. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 385.

Karviná: Smolka – Sznapka, Javín, Vnenk, Krause, Kowalczyk, Deutsch – Samiec, Moravec, Mikšan – Holý, Pavliš, Segiň – Rosůlek, Badžo, Contratto. Trenér: Aleš Flašar.

Další zápas hraje Karviná v sobotu s Valašským Meziříčím.