„Hrajeme o postup do první ligy. Proti silným soupeřům nemáme co ztratit. Bojovat budeme až do konce,“ uvedl krátce po středečním napínavém duelu domácí kouč Jaroslav Crlík.

Jeho tým, který je oproti základní části a úspěšnému play off pozměněn o řadu jmen, svedl s Havířovem, kterého pro změnu trápí viróza, vyrovnaný souboj.

V úvodu inkasoval z hole Pechance, poté přečkal dvě šance AZetu, ale pak sám převzal iniciativu. V prostřední části zaslouženě otočil na 2:1.

Těsný náskok drželi domácí Drtiči až do 49. minuty. Pak Pavlas poslal puk do jízdy J. Danečkovi. Hostující forvard zatáhl puk do třetiny a se štěstím našel hůl Davida Klimši, který propasíroval puk za Šenka.

V hektickém závěru mohly rozhodnout oba týmy, skóre se však do konce základní části nezměnilo. Pátou branku nepřineslo ani pětiminutové prodloužení. V nastaveném čase měli navrch Drtiči, Rehuš se Sajdlem však odmítli být hrdiny.

Výtečný duel nakonec skončil až u nájezdů, bod navíc zajistil domácímu celku Jurásek, který střelou pod víko zakončil parádní hokejový večer.

„Byla to obrovská dřina. Hrálo se nahoru dolů. Díval jsem se na kluky v kabině. Všichni toho mají opravdu hodně,“ hodnotil hodonínský trenér Crlík.

Jeho protějšek Jan Daneček znovu upozornil na bídný zdravotní stav svých hráčů. „Máme obrovské zdravotní problémy. Řada hráčů je nemocná. V sobotu přišlo na trénink jedenáct lidí, kteří pod antibiotiky odehráli pondělní duel s Kláštercem. Věděli jsme, že i zápas v Hodoníně bude těžký, což se potvrdilo. Bod proto bereme,“ konstatoval kouč Havířova.

SHK Hodonín – AZ Havířov 3:2 po samostatných nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Jurásek (Hlavačka, Hollý), 36. Sajdl, rozhodující nájezd Jurásek – 6. Pechanec (Zientek L., Maruna), 49. Klimša (Daneček J., Pavlas). Rozhodčí: Čech – Skopal, Klein, vyloučení: 9:13, navíc Hlavačka – Krisl, Kraft, Sztefek všichni 10 min., využití: 1:1, oslabení: 1:0. diváci: 1667.

Havířov: L. Daneček (Vrba) – Machálek, Vydra, Krisl, M. Zientek, L. Zientek – Maruna, Pechanec, Pavlas – Sztefek, Stránský, Potočný – J. Daneček, Říčka, Klimša – Kraft.