Mimo jiné už si vyšlápli i na Krnov nebo Český Těšín. S vedoucí Studénkou ovšem schytali debakl 0:14.

„Začátek byl těžký, měli jsme tady totiž několik kluků, co hráli u nás, ale i za své univerzity. Museli si proto vybrat a s některými jsme se rozloučili. Možná i bohudík,“ řekl sportovní manažer Bosporu Marek Ivan.

Bohumínským se v posledních dnech povedlo přivést i zajímavé posily - jednou z nich je například Jan Chaloupka, který dříve hrával v Porubě. Bospor našel také oporu mezi třemi tyčemi, kterou se stal Lukáš Velička, a to je na výkonech týmu hodně znát. „Forma jde nahoru a můžeme konkurovat i nejlepším. Do poloviny prosince však budeme kádr ještě doplňovat,“ dodal Ivan.

Českotěšínští Vlci líčí na vedoucí pozici v soutěži.
Těšín i s Haasem se pokouší o čelo tabulky

Zatím je odehrána jedna třetina základní části, a tak je času ještě dost. Bospor vše ladí na play off, ve kterém se rozhodne o případném úspěchu či neúspěchu celé sezony.

„Netajím se tím, že neberu nic jiného než postup,“ hlásí ambiciózně Ivan, který je zároveň jedním z lídrů bohumínského týmu. Tomu hodně pomáhá i město Bohumín. I proto se mezi fanoušky Bosporu často debatuje o možném posunu do druhé ligy.

„Nechci předbíhat, všechno je to daleko a klidně můžeme vypadnout v prvním kole play off. Samozřejmě nás to láká, ale je to běh na dlouhou trať a my musíme jít krok po kroku,“ uvědomuje si Ivan, že „jeho“ tým čeká ještě spousta práce.

VÝSLEDKY BOHUMÍNA

Karviná – Bohumín 6:5 sn, Bohumín – Studénka 0:14, Horní Benešov – Bohumín 5:9, Bohumín – Český Těšín 7:4, Frýdek-Místek B – Bohumín 3:4 sn, Nový Jičín B – Bohumín 3:4 p, Bohumín – Rožnov p. R. 6:5, Orlová – Bohumín 9:5, Bohumín – Krnov 7:1

Špičkový juniorský badminton viděli diváci v Orlové.
Čeští badmintonisté brali v Orlové dvě stříbra
Karvinští basketbalisté porazili další brněnský tým.
Tradice dodržena: Podolí padlo. V Kyjově rozhodli rozhodčí