Vlci jsou aktuálně čtvrtí a místo v nejlepší čtyřce by před play off chtěli udržet. „Tabulka je vyrovnaná, všechno je to jen o pár bodech. Ale chceme udržet co nejlepší pozici,“ řekl šéf klubu a hrající kouč mužstva Petr Malíř.

Českotěšínské trápí zdravotní stav některých důležitých hráčů. Mimo hru je například bek Hoďa. „Poslední měsíc pro nás není moc šťastný, hledáme herní pohodu,“ uvedl Malíř. Na mysli měl patrně dvě prohraná domácí derby s Bohumínem a Karvinou.

Práce v podzemí černouhelných dolů na Karvinsku. Ilustrační snímek.
Na Karvinsku se opět chvěla země. V dole došlo k otřesům

Mrzí ho ale ještě jedna věc. „Hrajeme vyrovnané partie, ale pak uděláme nějaký chyby, chybí nám i štěstí, a podle výsledku to pak vypadá, že celý zápas nestíháme. Jenže nám třeba nevyjde jen pár posledních minut,“ poukázal Malíř na několik smolných porážek.

I tak Vlci budou v play off patřit k favoritům celé soutěže. „Všichni čekají naši obhajobu, je však třeba myslet i na to, že všechny týmy posílily a my máme téměř totožný kádr jako loni,“ dodal Malíř.

VÝSLEDKY ČESKÉHO TĚŠÍNA

Český Těšín – Horní Benešov 9:2, Český Těšín – Nový Jičín B 6:3, Frýdek-Místek B – Český Těšín 1:11, Český Těšín – Bohumín 5:8, Rožnov p. R. – Český Těšín 4:3 p, Český Těšín – Orlová 5:4 p, Krnov – Český Těšín 3:9, Český Těšín – Karviná 3:6, Studénka – Český Těšín 5:3

Karvinští zdolali Prostějov a mají první výhru v přípravě.
Karviná se dočkala výhry, skupinu vyhrál Baník
Havířov po třech zápasech zase naplno bodoval.
Havířov ukončil sérii porážek a zvládl derby v Porubě