Nový Jičín vstupoval do utkání povzbuzený dvěma důležitými výhrami nad Šumperkem a Hodonínem. Orli se však soupeře nezalekli a do zápasu naskočili aktivně. Ruský útočník Bostanžijev nastřelil dokonce břevno. „Hrál se vyrovnaný hokej, dobře jsme bruslili, měli jsme šance,“ řekl po utkání trenér Orlů Darek Stránský.

O osudu utkání rozhodl přelom první a druhé třetiny. Domácí Ďáblové dali mezi 18. a 21. minutou tři branky a vytvořili si klíčový náskok. O chvíli později navíc dával Lehečka už na 4:0. „Naše hra se hodně zhoršila, druhá třetina byla špatná,“ mrzelo Stránského.

Florbalové derby Torpedo Exelsior (žlutí) vs. Slovan Havířov.
Torpedo vyhrálo derby a vévodí tabulce

V závěru prostřední části vykřesal naději Bostanžijev, který vystihl špatnou rozehrávku Nového Jičína, jenže pár vteřin po začátku třetí třetiny se prosadil Poruba a bylo to znovu o čtyři góly. „Ve druhé třetině jsme měli hodně vyloučených, stálo nás to spoustu sil. I těch morálních,“ uvedl Stránský.

Tři minuty před koncem se sice trefil ještě další ruský útočník v orlovských službách Golev, na víc už se ale hosté nezmohli a zůstávají bez bodu. „Je to frustrující. Na druhou stranu, věděli jsme, s čím do sezony jdeme. Musíme nadále tvrdě pracovat a zvykat si na herní styl. Je třeba být zodpovědní, sezoně je ještě dlouhá,“ říká Stránský, jehož svěřenci už v sobotu změří síly s Valašským Meziříčím.

HC Nový Jičín – HC Orlová 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Chvostek (Zedník, Lehečka), 20. Motloch (Chvostek), 21. Adamík (Zedník, Lehečka), 25. Lehečka (Sonnek, Poruba), 41. Poruba (Zedník, Lehečka) – 39. Bostanžijev (Hovsepjan), 58. Golev (Achmeťjanov, Kubáň). Rozhodčí: Vaněk – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 400.

Orlová: Kubáň – Adam, Puškár, Tomis, Cypas, Janiczek, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Sladkovský – Šmíd, Kovařík, Brodek – Golev, Achmeťjanov, Bostanžjev – Dang, Hovsepjan, Kysučan. Trenér: Stránský.

Petr Sobol

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) po jednání s vedením těžební společnosti OKD (na snímku uprostřed).
Těžba černého uhlí na Karvinsku by mohla probíhat až do roku 2030
Havířovští hokejisté (v bílém) prohráli v Přerově.
Havířov ztratil dvougólový náskok a prohrál v Přerově