Máte za sebou nejen pěknou finálovou sérii, ale i kompletní druholigový ročník. Jaký byl z vašeho pohledu?

Byl hodně složitý, těžce jsme se drápali nahoru, ten začátek nám moc nevyšel. Pak jsme se chytili, ale zase jsme měli slabší závěr a vlastně jedním bodem přišli o první místo po základní části. Potýkali jsme se v sezoně s mnoha problémy, takže musím klukům jednoznačně poděkovat. Rvali se o celoroční výsledek, co to šlo, klobouk dolů před nimi.

Tým ukončil mistrovskou část sezony, ale sezonu samotnou ještě ne. Čeká jej setkání s fanoušky na ledě, to je jistě chvályhodná iniciativa klubu…

Snažíme se nějakým způsobem oslovit místní fandy, vrýt se zase do povědomí širší sportovní veřejnosti ve městě a nejbližším okolí. Jsme rádi, že jsme na play off přilákali do ochozů nějaké diváky, byť jsme si samozřejmě vědomi toho, že na finále jich byla celá řada z Havířova. Ale doufáme, že se tady tvoří nová tradice a že se staví nějaké základy, na kterých bude možno realizovat projekt smysluplného a kvalitního hokejového subjektu. Takové to zdravé podhoubí v Karviné vždy bylo a my momentálně pracujeme na tom, aby různé kroky, které jako klub nebo mužstvo podnikáme, byly ku prospěchu věci a směřovaly k utvrzení naší snahy udržet hokej v Karviné i do budoucna.

K tomu bude potřeba opírat se o mládežnickou základnu, kterou ovšem nemáte. Tu má místní SK Karviná.

Jistě, mládežnickou základnu potřebujeme, aby naše snažení mělo vůbec nějaký účel. Proto se chceme domluvit s občanským sdružením SK na vzájemné spolupráci tak, aby z toho těžily obě strany. Říkal jsem to již na setkání s fanoušky – chceme se stát garanty návaznosti karvinských mládežníků v jejich kariérách. S lidmi v SK jsme v jednání již delší dobu a řešíme to. Je tam spousta otazníků a požadavků z obou stran. Každá z nich by se ale měla snažit dojít ke konsenzu. Hlavně, aby na tom vydělal karvinský hokej. Pro něj to děláme. Mládež propojená s muži by měla být cílem všech lidí, kteří v Karviné hokej dělají.