AZ cestoval na led lídra tabulky s vědomím, že jej v obou předchozích zápasech dokázal porazit. Mohl si tedy věřit. „Potřebovali jsme se chytit a připravovali se na to, že na nás domácí vletí. Jejich tlak jsme chtěli ustát, což se nám brankově povedlo, ale herně už tolik ne, protože jsme byli ustrašení,“ přibližoval trenér Havířova Martin Janeček.

Od druhé třetiny už byl zápas vyrovnaný a pro AZ, který v této části sezony potřebuje každý bodík, i hratelný.

„Otřepali jsme se a hratelné to opravdu bylo. Oba gólmani chytali perfektně, obrany pracovaly spolehlivě. Bylo vidět, že nikdo nechce udělat chybu. Nakonec bohužel rozhodla proměněná přesilovka. Domácí v ní gól dali, my se nebyli schopni trefit. Možná scházelo i trochu štěstíčko,“ mrzelo Janečka, že ani jedna z šesti havířovských početních výhod nezůstala využita.

Havířov tak po solidním výkonu vyšel opět bodově naprázdno a pokusí se chytit na ledě svého tradičního soupeře z Prostějova. Bodovat už je přitom téměř nutné, protože v případě další porážky by už začal pomyslný vlak jménem play off AZetu trochu ujíždět. 

Motor České Budějovice – AZ Havířov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 32. Kutlák (Vampola). Rozhodčí: Jechoutek, Vokrál – Kreuzer, Štětina. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 5 324.

Havířov: Bláha – Dudek, Krisl, Puzič, Staněk, R. Havel, Drtil – Fronk, Matai, Kanko – Sikora, Rác, Pořízek – M. Kalus, Hudeček, Tomi – Gřeš, Maruna, Cihlář. Trenéři: Janeček a Csabi.