Svou cestu za tabulkovým posunem začali hokejisté AZetu výhrou nad posledními Benátkami. „A je to pro nás opravdu mimořádně důležitá výhra," ulevilo se po zápase trenérovi Havířova Janu Danečkovi.

Po smolné porážce v Havlíčkově Brodě na tom totiž nebyli jeho svěřenci psychicky nejlépe. „Bál jsem se, jak se to na mužstvu projeví. Zpočátku bylo i vidět, že jsou někteří kluci nervózní, obávali se další ztráty ve stěžejním zápase, ale o to více bojovali a stříleli. Semkli se," chválil Daneček.

Havířov (v tmavém) porazil doma Benátky v duelu o šest bodů.

Havířov si dobře uvědomoval, že proti soupeřům typu Benátek či Mostu, který přijede v sobotu, je doma povinností bodovat, což jim mohlo svazovat ruce. AZ ale nastartoval úvodní gól průbojného Klimíčka, po němž dostali domácí novou krev do žil.

Benátky toho moc nepředvedly. Havířov byl aktivnější, rychlejší, přesnější, prostě lepší. O výhře rozhodl ve druhé třetině, kdy dal tři góly. „Rozhodující byl asi ten gól na 3:0. Kdybychom ho nedali, a naopak inkasovali na 2:1, mohlo to být ještě napínavé. Ale na mužstvu byla znát velká chuť do hry a cílevědomě šlo za vítězstvím. Podalo dobrý výkon," byl Daneček spokojen.

AZ Havířov – HC Benátky n. J. 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Klimíček (Maruna), 25. Marosz (Kanko), 40. Maruna (Koma, Vosátko), 57. Jakúbek (Šlahař) – 43. Skořepa (Klimt, Niko). Rozhodčí: Mrkva – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 1 801.

Havířov: L. Daneček – Bezuška, Vosátko, Roupec, Krisl, Graca, Koma, Klimíček – Kanko, Pechanec, Šedivý – J.Daneček, Šlahař, Jakúbek – Klimša, Říčka, Maruna – Škumát, Marosz, Němec – M. Rimmel. Trenéři: Jan Daneček a Stanislav Sztefek.

Další zápas hraje Havířov ve středu v Třebíči.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.