Olejáři udělali rozhodující krok na ledě svého protivníka, který je před vlastními fanoušky neuvěřitelně silný. O to cennější jejich postup je. „Jeli jsme tam s cílem vyhrát, ale čekali jsme, že to bude zase fuška. Celá série byla o jednom domácím nezdaru. Tušil jsem, že domácí prostředí bude rozhodovat,“ oddechl si po postupu trenér karvinského mužstva Aleš Flašar.

A jak obtížná série to podle karvinského trenéra byla? „Hrozně obtížná. My to ale čekali už před sérií. Přerov má vynikající tým, který hlavně doma neztrácí. Nám se povedlo urvat jednu výhru na jeho ledě a to bylo klíčové. Rozhodla podle mě naše větší zkušenost a kompaktnost. I když mě Přerov překvapil, v tom jednom utkání u nás už bylo vidět, že máme navrch,“ rekapituloval postup přes silného soka z Hané Aleš Flašar.

Zubr Přerov – HC Karviná 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Pala (Sedlák), 55. Sedlák (Sakrajda) – 4. Luka, 8. Studený (Ivan), 29. Luka (Štefanka, Ivan), 31. Luka (Ivan), 48. Luka (Ivan, Studený). Rozhodčí: Doležal, vyloučení: 7:8, využití: 1:3, konečný stav série: 1:3.

Karviná: Iláš – Javín, Sznapka, Hegegy, Štefanka, Galvas, Tomis, Urbánek – Mikšan, Moravec, Samiec – Luka, Ivan, Studený – Holuša, Novák, Blatoň – Rosůlek, Ciupa, Štubňa – Žídek.

Více v tištěném vydání Deníku