Druhé utkání přilákalo na karvinský zimní stadion téměř dvě tisícovky diváků (nakonec 1800), kteří viděli galapředstavení karvinských baníkovců. Ti zasypali gólmana Danečka sprškou střel a v sedmé minutě vedli 3:0.

Havířov se pak ještě pokusil s výsledkem něco udělat, ale doplácel na nedisciplinovanost svých hráčů. Po dvou třetinách to bylo 5:0 a nebylo co řešit. Poslední dějství se dohrávalo jen z povinnosti a hosté odešli se vztyčenou hlavou - po korekcích do Ilášovy sítě upravili na konečných 6:3.

Hlasy trenérů

Aleš Flašar (Karviná): „Předvedli jsme raketový start, se kterým Havířov možná ani moc nepočítal. Jsme samozřejmě rádi, že jsme porazili tak silného soupeře, do Havířova teď můžeme jet klidní, vybojovali jsme si ještě jeden domácí zápas, a to je příjemná zpráva. Mám samozřejmě radost, ale i smíšené pocity, protože to mohl být pěkný hokej, nebýt toho, že náš oblíbenec rozhodčí Humpolíček ze zápasu zase udělal holomajznu a všem to znechutil. Myslím, že mu k čapce přidám ještě plácačku a opravdu ho příště pošlu na nádraží, protože to, co předvádí, to už není možné."

Tomáš Potěšil (Havířov): „Dneska jsme názorně předvedli, jak se play-off nehraje. Jestliže máme problémy s disciplínou a Karviná nám z přesilovek nasype čtyři góly, tak to se samozřejmě můžeme snažit, jak chceme, ale vyhrát s tím prostě nemůžeme. Bohužel - do hráčů nevidím, jen by mě zajímalo, co asi tak probíhá v hlavě třeba Vydrovi, když nás tak nesmyslně oslabí. Zápas byl takovou reminiscencí na náš sobotní zápas, bohužel ve zcela opačném gardu. Do středy se musíme dát dokupy a předvést úplně jiný výkon, mnohem zodpovědnější a koncentrovanější, protože Karviná se neporazí sama. Snad to už někteří hráči pochopili."

Baník Karviná – AZ Havířov 6:3 (3:0, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 2. Sznapka (Blatoň, Ivan), 3. Blatoň, 7. Kowalczyk (Samiec), 24. Luka (Ivan, Kowalczyk), 33. Luka (Kowalczyk, Moravec), 48. Moravec (Luka, Kowalczyk) – 49. Krisl (Bursík), 53. Řička, 53. z tr. střílení Kolařík. Rozhodčí: Dědek, Humpolíček – Pospíšil, Halíř. Vyloučení: 16:12. Využití: 4:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 1800. Stav série: 1:1.

Karviná: Iláš – Javín, Zajac, Kowalczyk, P. Flašar, Vnenk, Sznapka, Krause – Moravec, Rosůlek, Blatoň – Ivan, Luka, Samiec – Nystedt, Badžo, Zuber – Miczek.

Havířov: L. Daneček (7. Matoušek) – Prokop, Vydra, Krisl, Hegegy, L. Zientek, Rimmel, M. Zientek, Hartmann – Sztefek, Najdek, J. Daneček – Říčka, Bursík, Pavlas – Pechanec, Kolařík, Kasperlík – Maruna, Klimša, Diviš.

Další utkání série je na programu ve středu od 18 hodin v Havířově.