Pastrňákův spoluhráč David Krejčí si připsal jednu přihrávku, v dresu vítězů asistoval Filip Chytil. Bylo to u úvodní branky zápasu, Boston ale na přelomu druhé a třetí třetiny otočil skóre na 2:1.

Pastrňák vsítil jubilejní gól po dobrém napadání spoluhráčů, Brad Marchand ho našel osamoceného před brankou a český hráč dostal domácí do vedení 2:1. Havířovský rodák si tím připsal dvoustou trefu v 437. utkání a překonal klubový rekord, který držel Bobby Orr. Legendární obránce potřeboval na prvních 200 gólů 502 zápasů.

Fotbalisté Karviné (v zeleném) prohráli v podzimní části ligy na Slovácku 0:2. Jak si povedou v nedělní domácí odvetě?
Zachráněná Karviná chce potěšit fanoušky góly. Hrajeme kvůli nim, řekl Bartošák

„Ani jsem si nepředstavoval, že bych mohl tohle dokázat. Jen hraju a užívám si hokejem hodně zábavy,“ řekl Pastrňák, který je s dvaceti zásahy nejlepším českým střelcem soutěže. Tuto gólovou metu překonal popáté za sebou. „Nohy mi jedou, dostávám se do šancí. Možná jsem v poslední době nedal tolik gólů, jak jsem zvyklý. Ale cítím se dobře, zlepšuju se. Každý zápas je teď dobrou přípravou na play off,“ dodal.

Mezi aktivními hráči NHL nasázeli před 25. narozeninami 200 gólů v základní části a dalších dvacet v play off jen tři hokejisté. Kromě Pastrňáka ještě Alexandr Ovečkin a Sidney Crosby.

Jakoby Pastrňákův gól ale Boston ukolébal a Rangers otočili třemi brankami v rozmezí 46. až 50. minuty na 2:4. Bruins v divoké třetí třetině dokázali dvakrát snížit na rozdíl branky, jednou i díky přihrávce Krejčího, ale vyrovnat už nestihli. „Hráli jsme skvěle prvních čtyřicet minut, ale ve třetí třetině šli po nás tvrdě. Ucítili, že nejsme připraveni, což je nepřijatelné. Udělili nám lekci. Musíme hrát na sto procent,“ řekl Pastrňák.