Potočný se po zápase rozhovořil více směry. Nejprve na téma hokejových tradic v obou městech. Pochválil havířovské fanoušky. „Předně musím smeknout před všema klukama z kádru. Celou sezonu dřeli do úmoru a ve finále došlo jejich snažení sladkého naplnění. Ale smekám i před Karvinou, tenhle region si takové finále stoprocentně zasloužil. Jak Karviná, tak Havířov jsou hokejová města a o našich fandech se nebudu ani bavit, ti prostě nemají konkurenci. Chtěl bych je hrozně moc vyzdvihnout, protože to, co momentálně v Havířově zažíváme, to je prostě paráda. Lidé nás potkávají ve městě na ulici, zastavují nás, zdraví a přejí nám úspěch. Ve městě je hokejová horečka. Nejsem si jistý, jestli to někdo z nás starších hráčů třeba ještě někdy zažije,“ osvětlil aktuální atmosféru v havířovském hokeji Martin Potočný a plynule přešel k úvahám o účasti klubu ve vyšší soutěži i o tom, jak by podle něj měl vypadat ideální model české hokejové prvoligové scény.

„Ten současný je podle mě neudržitelný. Daleko spravedlivější by bylo, kdyby prvoligová soutěž byla rozdělena na dvě skupiny, českou a moravskou a mohly ji tak hrát tradiční hokejové bašty, kde lidi hokejem prostě žijí. Nechci se nikoho dotknout, ale co to má za smysl provozovat prvoligový hokej ve městě, kde na zápas přijde čtyři nebo pět stovek diváků? A někdy ani to ne. Svaz by se měl podívat na návštěvnost druholigových bašt jako je Vsetín, Hodonín, Prostějov, Přerov nebo právě Havířov. Když někomu řeknete, že na druhou ligu přišlo čtyři a půl tisíce diváků, tak vám nikdo nebude věřit,“ poukazuje Potočný na momentální situaci v obou soutěžích.

Potočný se ani nebrání myšlence postupu Havířova do prvoligové soutěže. „Havířov má extraligu mladšího i staršího dorostu a naše juniorka se pokouší o návrat do extraligy juniorů. V podstatě bychom měli hrát první ligu. Měli bychom do ní jednoznačně směřovat a jestli to má být letos, nebo někdy v dalších letech, to už nehraje takovou roli. Jestli naši mladí hráči procházejí nejvyššími soutěžemi a setkávají se s nejlepšími hráči v republice v těchto kategoriích, pak je logické, aby jejich další vývoj směřoval i v dospělé kategorii výš,“ objasňuje Potočný.

Celý článek v tištěném vydání Deníku
#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#