„Výsledek vypadá jednoduše, ale vůbec to nebylo tak jednoznačné," uznal trenér havířovského mužstva Jan Daneček starší.

Most měl v první části navrch, byl aktivnější, lépe bruslil a domácí přestřílel. „Bylo to způsobeno tou dlouhou cestou ze severu Čech, na hráčích se projevovala únava, měli těžké nohy. Paradoxně jsme se ujali vedení a to nám výrazně pomohlo," blahořečil vedoucí gól Graci trenér Daneček.

Havířov (v černém) porazil doma Most.

Od druhé třetiny zlepšili domácí pohyb a důraz a rázem se jejich vedení ztrojnásobilo. „Setřepali jsme únavu a soupeři se vyrovnali. Postupem doby jsme převzali iniciativu my. Po hloupé chybě jsme sice inkasovali, ale další gól už jsme Mostu nedovolili, to bylo důležité," pochvaloval si kouč AZetu.

V poslední třetině korunovali domácí svou výhru dalšími trefami. „Stáhli jsme hru na tři pětky, protože Most hrál na tři pětky celý zápas, tak abychom se mu vyrovnali v tempu. To nám prospělo," líbil se Danečkovi výkon týmu v poslední periodě.

Vyzdvihl také výkon hostujících posil Matějíčka ze Zlína a Kloka se Štenclem z Vítkovic, kteří tým přišli posílit. „Ohromně nám pomohli, protože naše situaci v defenzivních řadách nebyla po pondělku moc dobrá. Zranili se nám Lenďák, Bahounek i Repe, to je citelné oslabení," upozornil Jan Daneček.

AZ Havířov – HC Most 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Graca (Jakúbek), 27. Loskot (Chmielewski, Štencel), 28. Jiránek (Fořt), 51. Klimša (Jakúbek, Krisl), 58. Sztefek (Bezuška) – 29. Smolka (Kubinčák, Hora). Rozhodčí: Kopeček – Hanzlík, Moravec. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 1 868.

Havířov: L. Daneček – Valenta, Matějíček, Graca, Krisl, Štencel, Bezuška, Klok, Foltýn – Jiránek, Loskot, Fořt – Jakúbek, Šlahař, Klimša – Chmielewski, Pechanec, Tomi – Matějek, Maruna, Sztefek. Trenéři: Daneček a Potěšil.