Havířovští v sobotu doma přehráli Benátky nad Jizerou a dobře vstoupili také do zápasu s Jihlavou. Na začátku sedmé minuty nahazoval puk zpoza branky Kotala, kotouč se však odrazil od helmy jihlavského gólmana Brože přímo do brány a hosté vedli.

Další velkou šanci měl vzápětí Seman a o pár vteřin později mohl zakončit brejk Rehuš, ten ale těsně nedosáhl na puk. Šest sekund před první sirénou byl v hodně slibné příležitosti ještě Maruna, AZ ale pokračoval v zahazování šancí.

Dukla se však z tlaku AZetu oklepala a v prostředním dějství určovala hru ona. Góly ale padaly až v závěru. Hosté hráli deset minut před koncem třetí třetiny přesilovou hru, jenže místo toho, aby soupeři odskočili, tak sami inkasovali. „Kdybychom dali na 2:0, asi by byl konec,“ uvědomuje si havířovský kouč Jiří Režnar

Následující minuty byly hodně emotivní. Na začátku 59. minuty šli totiž hosté do čtyř za příliš mnoho hráčů na ledě. „S tím vyloučením jsem nesouhlasil,“ mrzelo Režnara. A s Havířovem bylo ještě hůř, když o pár sekund později putoval na trestnou lavici za podražení Seman.

Dvojnásobnou přesilovku Dukla bleskově využila a vyhrála 2:1. „Je to ztráta. S Jihlavou se hraje těžko, mají dobrý tým, ale my jsme dnes dřeli a bojovali. Nehráli jsme tak, že bychom zalezli, byli jsme aktivní, ale tak už to ve sportu chodí,“ dodal Režnar.

Dukla Jihlava – AZ Havířov 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 53. Pekr (J. Holý, Anděl), 60. J. Holý (Štebih, Čachotský) – 7. Kotala (Kachyňa). Rozhodčí: Pražák, Vrba – Polonyi, Oudes. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 1389.

Havířov: Lukáš – Chroboček, Matai, Mrowiec, Bořuta, Luža, Kachyňa, Dujsík – O. Procházka, F. Seman, Rehuš – Gřeš, Pořízek, R. Veselý – Maruna, Haas, Kotala – Pawliczek, Žukenov, L. Bednář. Trenér: Režnar.

Dolní Datyně jsou nováčkem v krajském přeboru a nemají to snadné.
Dolní Datyně platí nováčkovskou daň
Ženy z Petrovic vystavovaly cukroví, prosinec 2018
Ženy z Petrovic vystavovaly cukroví, návštěvníkům ale připravily i zábavu