Ačkoliv se hrál velmi svižný hokej plný zajímavých událostí, trenér AZetu Jiří Režnar příliš spokojen nebyl. „V první třetině byla Poruba bruslařsky lepší, propadali jsme,“ mínil.

Byli snad jeho svěřenci na zápas špatně nastavení? „Nic jsem nepozoroval, příprava proběhla bez problémů, kluci se hecovali, ale do samotného utkání to nepřenesli,“ postřehl trenér.

Pavel Maslák představil plány pro novou sezonu.
Český „Forrest Gump“ Pavel Maslák přiznal: Chci se zase atletikou bavit

Výkon Havířova se zvedl až od druhé části. Jenže góly dávali jen Ostravané. „Sice jsme stříleli často, jenže málo puků prošlo přímo na bránu. Soupeř skvěle blokoval, chodil do střel, a tím jsme kotouče do předbrankového prostoru nedostali,“ označil Režnar hlavní kámen úrazu.

Havířovští hokejisté (v modrém) podlehli doma Porubě 2:3.Zdroj: Josef Pintér

Jenže domácí to nebalili a nepřestávali v útočení, hrálo se nahoru dolů. V posledním dějství AZ svého soka výrazně přestřílel a sahal po vítězství. Vítkovický gólman Dolejš, který v minulé sezoně odchytal i 14 zápasů za Havířov, však Porubu podržel skvělými zákroky. „V závěru nám chytil dva naprosto jasné góly,“ uznal trenér Režnar.

Fotbalistky vezou bod z Brna.
Havířovanky vezou bod z Brna

O gól lepší tak byla Poruba a dostala se do čela tabulky. „Porážky k tomu patří, nedá se nic dělat, jedeme dál. Čeká nás Vsetín. Na Lapači jsme loni odehráli dobré zápasy, tak snad si na ně vzpomeneme,“ přál by si kouč AZetu před sobotním hitem kola.

AZ Havířov – RT Torax Poruba 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Rehuš (Chroboček, R. Veselý), 49. L. Bednář (Luža, F. Seman) – 14. D. Krenželok (Tomi), 33. Ollender (Baláž, Toman), 39. Illéš (J. Káňa, Hudeček). Rozhodčí: Wagner, Koziol – Poruba, Pechánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 1358.

Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Luža, Houdek, Dudek, Ševěček – R. Veselý, F. Seman, Rehuš – Maruna, Haas, L. Bednář – Gřeš, Pořízek, Kurovský – Macuh, Cihlář, Bambula – Pawliczek. Trenéři: Režnar a Rimmel.

Derby jako loni. Havířov vyhrál ve Frýdku-Místku.
Havířov ovládl derby. Vyhrál ve Frýdku a vede tabulku
Karvinští pávi vyšli po několika týdnech z aklimatizační voliéry do volných prostor místního zoo koutku.
Pávi dostali svobodu, snad je nikdo neukradne