Prvoligový nováček si po Jihlavě poradili s dalším silným protivníkem. Havlíčkův Brod zdolal v prodloužení a v tabulce nahánějí páté Litoměřice. „Ano, to je pozitivní zjištění, stejně jako naše další výhra, která se nerodila vůbec lehce. Očekávali jsme náročný zápas, a to se potvrdilo," uznal trenér havířovského celku Jan Daneček.

Kdo čekal v sobotu spíše opatrný hokej, musel být mile překvapen. Na ledě se od začátku strhly ofenzivní manévry a o dramatické okamžiky nebyla nouze. Rebelové dvakrát vedli, AZ jejich náskok pokaždé smazal a Robert Říčka nakonec třicet sekund před koncem prodloužení rozhodl o další výhře mužstva.

Jako obvykle se domácí snažili o aktivní nástup, kterým by soupeře zaskočili. „Snažíme se o to pokaždé. Pokud z toho vytěžíme branku, mužstvu to pomůže se uklidnit," vysvětluje Daneček.

Tentokrát se ale jako první dostali do vedení hosté z Vysočiny. Na branku Bergera však brzy odpověděl Pechanec.

Po druhé třetině už domácí vedli, ačkoliv hosté se podruhé v utkání dostali do náskoku. Ten vymazal nový hráč v dresu AZetu Lukáš Havel, pro něhož měla branka pikantní příchuť. V Havlíčkově Brodu totiž ještě nedávno působil. Kmenový útočník Třince vydrží v Havířově na hostování do konce sezony.

Poté přišly chvíle Radima Haase, který se v utkání radoval hned dvakrát. Ani jeho trefy však plný bodový zisk neznamenaly. Rebelové v poslední části srovnali a šlo se do prodloužení. V něm zajistil dva body svému týmu Říčka.

„Jsme za ty dva body rádi. Mužstvo se nevzdalo, ani když prohrávalo. Ono je v první lize obecně dost těžké dotahovat ztráty, protože mužstva tady jsou už na vysoké úrovni. Ale hráči opět předvedli velkou vůli po vítězství. Dát Havlíčkovu Brodu pět branek se určitě cení," myslí si Jan Daneček starší.

Ani hosté ale nebyli úplně nespokojeni. „Pořád je to zisk z cizího ledu. Navíc si myslím, že se dnes hrál hodně kvalitní hokej a domácí mají fazonu, takže bod bereme, i když jsme mohli pomýšlet na víc. Šance na to byly," pravil po zápase trenér Rebelů Jiří Mička.

Rozjetý Havířov tedy válí dál. Zakulatit domácí bilanci na jubilejních deset vítězných utkání v řadě může už tuto středu, kdy d 18 hodin hostí Benátky nad Jizerou.

AZ Havířov – Rebel Havlíčkův Brod 5:4 p (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Pechanec (Vosátko, Bezuška), 28. Sztefek (Havel), 35. Haas (Klimša, Říčka), 44. Haas (Graca, Koma), 65. Říčka (Krisl) – 6. Berger (Kadlec, Plášil), 22. Ondráček (Zítka), 45. Polodna (Stach, Maliník), 53. Polodna (Kolafa, Maliník). Rozhodčí: Jeřábek – Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:6, navíc Maruna (H) 10+10 za nesportovní chování. Využití: 1:2. Diváci: 3 044.

Havířov: L. Daneček – Bezuška, Vosátko, Krisl, Koma, Klimíček, Graca, Deutsch – Havel, Marosz, Sztefek – J. Daneček, Šlahař, Maruna – Říčka, Haas, Klimša – Škumát, Pechanec, M. Rimmel – Matějek. Trenéři: Daneček a Sztefek.