Mužstvo trenérů Mikeše a Janečka zdolalo doma Severočechy i podruhé a je krůček od třetí účasti ve čtvrtfinále play-off v řadě.

„Ale pořád je to jen druhý krok, význam bude mít až ten poslední. Bereme to jako dílčí úspěch a určitě nelétáme v oblacích. Výhoda je ta, že jsme doma splnili povinnost. Vedeme 2:0 a může z nás spadnout určitý tlak, protože teď máme v Litoměřicích dva pokusy na to sérii rozhodnout a získat tím pár dní volna na oddech a přípravu pro čtvrtfinále," poznamenal po druhé výhře v sérii hlavní kouč mužstva Štefan Mikeš.

Havířov doma zdolal Litoměřice i podruhé.

Jestliže první zápas proti Litoměřicím byl z domácí strany trochu nervózní, pak druhý už byl mnohem suverénnější. „Vnímal jsem to podobně. Vlastně kromě nějakých deseti minut ve druhé třetině, kdy soupeř dokázal srovnat, jsme celé utkání na ledě dominovali, měli jsme puk častěji na hokejkách, vytvořili si více šancí a naopak soupeře do střeleckých příležitostí nepouštěli. Byl to mnohem odhodlanější výkon než v pátek," souhlasil Mikeš a mužstvu vyjádřil poklonu.

„Chlapci to zvládli skvěle. Na to, jak jsou mladí, nenechali se stresovat, měli převahu a šli vítězství naproti. Výkon mužstva mě určitě potěšil," kývnul kouč Havířova a jal se připravovat taktiku pro venkovní zápasy, protože ta domácí mu do puntíku vyšla. „Myslím si, že u nich to bude jiné. Určitě tam nebudeme tak tvořiví a kombinační jako jsme museli být doma. Budeme hrát jednodušeji," předeslal směrem k úternímu utkání.

AZ Havířov – Stadion Litoměřice 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Mazanec (Doudera, Meidl), 11. Lenďák (Meidl), 31. Gřeš (Meidl, Kanko), 31. Štumpf (Kotala, Pechanec), 44. Pechanec (Štumpf, Kotala), 52. Kalus (Štumpf, Krisl) – 7. Valášek (Berger), 24. Švagrovský (Bažant, Doležal). Rozhodčí: Mikula, Přikryl – Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:7, navíc Šulc (L) 10 minut OT. Využití: 2:0. Diváci: 2 222. Stav série: 2:0.

Havířov: Laco – Lenďák, Krisl, Mazanec, Doudera, Korím, Punčochář – Štumpf, Pechanec, Kotala – Kanko, Meidl, Sztefek – Kalus, Sedláček, Maliník – Bednář, Hudeček, Gřeš. Trenéři: Mikeš a Janeček.

AZ vede po sobotě už 2:0 v sérii.