Horší vstup do zápasu domácí snad ani mít nemohli. AZ sice vyhrál buly, jenže k puku se po chybě jednoho z beků dostali Zubři a už v sedmé vteřině vedli. O šest minut později srovnal Procházka a domácí měli i další šance, ve kterých hrozil především Doktor.

Za hostujícím Petráskem zvonila i branková konstrukce, ale skóre se už v první třetině neměnilo. „Sice jsme dostali rychlý gól, ale pak jsme tu třetinu sehráli parádně a měli tlak,“ uvedl kouč Azetu Jiří Režnar.

Do druhého dějství však opět lépe vstoupili hosté, kteří zásluhou Goiše zase brzy odskočili. Pár dalších šancí poté bylo k vidění na obou stranách, ujala se ale až střela Semana, který v závěru třetiny vyrovnal na 2:2.

Čepice na led. Pastrňák dal třetí hattrick sezony, svůj sedmý kariérní.
Pastrňák dal hattrick, maminka házela na led kšiltovku

Jenže scénář předchozích dvou dějství se opakoval i v poslední třetině. Zubři se po pár momentech třetí části znovu dostali do vedení, na Kubešovu trefu však v přesilovce rychle zareagoval Kachyňa, díky němuž domácí i potřetí vyrovnali.

Na další trefu Čípa z 51. minuty už ale odpověď nenašli. „Druhá třetina od nás byla slabší. Ve třetí jsme zase dostali hloupé góly. Dneska jsme si nezasloužili vyhrát,“ vrtěl hlavou Režnar.

Na domácí stadion dorazilo přes 1700 diváků, ti ale odcházeli zklamaní. „Výkony některých hráčů musí být jiné. Musí si uvědomit, že hrají pro tým a ne pro sebe. Je třeba, aby se vrátili zpátky na zem,“ dodal kouč AZetu.

AZ Havířov – Zubr Přerov 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. O. Procházka (Malina, F. Seman), 39. F. Seman (Kotala), 46. Kachyňa (F. Seman, Doktor) – 1. Navrátil (Hejcman, Doležal), 23. Goiš (M. Kratochvil), 42. Kubeš (Navrátil, Krisl), 51. Číp (F. Dvořák, Berger). Rozhodčí: Skopal, Vrba – Hanzlík, Kleprlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 1762.

Havířov: Stezka – Mrowiec, Kachyňa, Nepokoj, Malina, Chroboček, Dajčar, L. Rutar – O. Procházka, F. Seman, Kotala – Doktor, E. Němec, L. Bednář – Dvořák, Toman, Fridrich – Bambula, Horváth, Pawliczek. Trenér: Režnar.

Martin Galia, opora české reprezentace.
Kluci říkají, že na čtyřicet nevypadám, směje se na ME odchovanec Karviné Galia
Havířovští hokejisté si připsali další body. Hrají velmi dobře.
Havířov zvládl dramatickou přestřelku proti Slavii