„Vzhledem k nemocem a řádící chřipce jsme se rozhodli pošetřit hráče, kteří to potřebovali. Spousta z nich hrála poslední dva tři zápasy s teplotami,“ vysvětlil nasazení méně vytěžovaných hráčů trenér Havířova Jiří Režnar.

Výkon hráčů, kteří připadají v úvahu pro play off, jej ale nepotěšil. „Hmm, dorostencům bych asi nic nevytýkal, mužská soutěž je zkrátka něco úplně jiného a zatím na to nemají, ale u hráčů, kteří jsou takříkajíc na hraně, mě to nepříjemně překvapilo,“ uznal Režnar.

Karvinští se poprvé na jaře představí doma. Vlevo Filip Panák.
První domácí zápas. Přijede Zlín

Litoměřice měly zápas od začátku ve své moci a celkem v pohodě si dokráčely pro tři body. AZ už se připravuje na čtvrtfinále play off s Českými Budějovicemi.

„Zatím pokaždé se mi povedlo dostat tým do play off a jsem rád, že jsem tuhle bilanci neporušil ani v Havířově,“ mnul si ruce Režnar.

„Ostatně, vzpomínám si, že když jsem naposledy působil v Havířově, tak jsme v play off vyřadili Kometu Brno (v roce 2006 – pozn. red.). Co nejdál budeme chtít dojít i teď. Play off, to je úplně jiná soutěž a vše, co jste dosud uhráli, se maže,“ vysvětluje.

Hazardní kousek řidičky na silnici mezi Českým Těšínem a Třincem.
Policie našla řidičku, která při hazardním předjíždění ohrozila jiné motoristy

Stadion Litoměřice – AZ Havířov 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Machala (M. Jandus), 20. J. Veselý (Voženílek), 35. Voženílek (J. Veselý), 37. Miškář (Zajan), 41. Voženílek (Kusý), 56. J. Veselý (Voženílek) – 27. Matai (Kanko). Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Kreuzer, Štětina. Vyloučení: 3:7. Oslabení: 0:1. Diváci: 821.

Havířov: Matoušek – Matai, Mrowiec, Chroboček, Uhlíř, Dudek, Grygar – Kanko, Pořízek, Gřeš – Kotala, L. Bednář, Fronk – Bambula, Cihlář, Juhász – Hilšer, Janeček, Macuh. Trenéři: Režnar, Csabi a Rimmel.