Mizerný úvod vystřídala naděje, hokejisté Havířova chtějí z aktuální domácí série vytěžit co nejvíc. „Porážka na Slavii, jen bod v Benátkách, pak zlom v Prostějově, to byl opravdu špatný začátek, po kterém se do mužstva vklínila nervozita a do kabiny navíc i blbá nálada, jelikož se nám nedařila nějaká bodová série,“ přiblížil hodnocení první čtvrtiny trenér Havířova Martin Janeček.

V klubu při herní krizi okamžitě začali pracovat na zlepšení situace, přišly zásahy do týmu, změna ve formacích i příchod brankářů.

„Paradoxně nám pomohlo i to, že nás přepadla zranění a nemoci některých hráčů. Tým oslabil, co se týče kvality, jenže ostatní kluci se tím neuvěřitelně semkli a začali bojovat nadoraz. Zlepšila se herní disciplína, už tolik nefaulujeme, což nás předtím stálo body a také hrajeme zodpovědněji zezadu. Klukům pořád tvrdím, že v první řadě je potřeba poctivě bránit a ty ofenzivní věci tam přijdou. Toho se teď držíme,“ připomněl Janeček.

Na výsledcích to jde vidět. Havířov po čtyřech bodových zápasech v řadě dotáhl skupinku soupeřů před ním a nutno dodat, že jej skvělými zákroky drží nad vodou nová dvojice gólmanů vítkovický Daniel Dolejš a českobudějovický Ondřej Bláha.

„Zaplaťpánbůh za ně. Mít vyrovnanou dvojici brankářů, to je základ. Opravdu nám pomáhají. Takže zatím se naše pozice trošku zlepšila. Říkám trošku, protože to pořád není to, kde bychom chtěli mančaft vidět. Ale tabulka je opravdu neuvěřitelně našlapaná, počítá se každý bod,“ uznal Janeček.

Dnes může jeho tým udělat další krok k vylepšení stávající pozice. Od 18 hodin přivítá na svém ledě Benátky nad Jizerou a hned v sobotu hostí České Budějovice. Tady by mohl chytat právě Ondřej Bláha, který by tak měl proti "svým" obrovskou motivaci. „Předběžně s tím počítáme, ale uvidíme, jestli to klapne," zakončil kouč Havířova.