„Abych byl upřímný, čekal jsem větší návštěvu,“ byl mírně zklamán trenér havířovských borců Jiří Režnar.

Dost možná se jednalo o jakousi malou generálku na čtvrtfinále play off, protože střet obou soupeřů je pravděpodobný. „Na to jsme ale nemysleli. Ještě pořád potřebujeme z posledních tří zápasů uhrát aspoň jedno vítězství,“ je obezřetný trenér AZetu. „Ostatně, v play off už si nevyberete, soupeři jsou kvalitní všichni,“ dodal. Havířov zkrátka narazí na jednoho z favoritů celého ročníku, a jestli to budou Vary, nebo Budějovice, nehraje zase takovou roli.

Západočeši přijeli na havířovský led s obměněnou sestavou dravých mladíků, kteří se chtěli ukázat a zabojovat o lepší místa v základu. „Někdy je o dost horší bojovat proti takovým hráčům než proti těm, co mají místo jisté. Navíc se poslední dny trápíme s nějakými virózami. Nebyli jsme fit a na ledě to šlo poznat. Bylo to upracované, vydřené,“ postřehl Režnar.

I přes nevýrazný výkon ale AZ vítěznou šňůru udržel a o její prodloužení pojede v sobotu zabojovat do Kladna s hvězdným Jaromírem Jágrem. „Motivaci máme jasnou – uspět. Ne, že bychom chtěli tu sérii udržet, to samozřejmě chceme, ale především si chceme zajistit play off. Soupeři za námi mají lehčí soupeře,“ upozornil Jiří Režnar.

Každopádně znechutit slavné „osmašedesátce“ návrat do českých hokejových luhů a hájů by také nebylo od věci.

AZ Residomo Havířov – Energie Karlovy Vary 3:2 p (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Rác (R. Havel, Dujsík), 35. Kotala (Tomi), 63. R. Havel (M. Kalus, Maruna) – 20. O. Beránek (Gríger), 40. O. Beránek (Vrdlovec, Šenkeřík). Rozhodčí: Přikryl, Fiala – Bryška, Novák. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 1 974.

Havířov: Martin Růžička – Staněk, Krisl, Dudek, Luža, Dujsík, R. Havel, Drtil – Sikora, Maruna, M. Kalus – Gřeš, Rác, Kotala – Tomi, Hudeček, Kurovský – L. Bednář, Pořízek, Fronk. Trenéři: Režnar, Csabi a Rimmel.