Úvodní tři zápasy letošního roku AZ sice vyhrál, jenže v sobotu prohrál v Třebíči a dnes nestačil ani na domácí Litoměřice, tedy na dva soupeře, s nimiž se přetahuje o pozice v play off.

„Ještě není konec. Navíc náš teď čeká Frýdek-Místek a Poruba, to jsou další soupeři, kteří se snaží do play off dostat,“ komentuje aktuální dění v tabulce havířovský kouč Jiří Režnar.

„Není to jen o hokeji, ale taky o hlavách. Musíme hrát každý zápas jako v play off,“ burcuje své svěřence. Po utkání v Litoměřicích však uznal: „Bohužel kdybychom takto v play off opravdu hráli, tak rychle vypadneme.“

Mobilní služebna Městské policie v Havířově. Ředitel MP Havířov Bohuslav Muras při prezentaci služebny.
Kamery nové mobilní služebny odhalily lupiče

V první třetině se dlouho hrál vyrovnaný hokej bez větších šancí na obou stranách, v jejím závěru však udeřil litoměřický kanonýr Korkiakoski a domácí vedli. Krátce po přestávce se ale do zakončení dostal Kotala a bylo srovnáno.

Litoměřicím brzy vrátil vedení Dvořák, další branka však ve druhé třetině už nepadla. „První dvě třetiny jsme možná byli i opticky lepší, ale nedávali jsme góly,“ komentoval Režnar první dvě periody.

AZ dlouho držel velmi dobře chytající Bláha, jenže ve třetím dějství třikrát kapituloval a bylo po zápase. „Proti Ústí jsme se vystříleli a od té doby nejsme schopni dávat góly,“ připomněl Režnar nedávnou devítigólovou kanonádu. „Navíc děláme hrubé chyby, které soupeři trestají,“ dodal naštvaně.

Hostujícího kouče hodně mrzela situace z přelomu druhé a třetí třetiny. Havířov si totiž do závěrečné periody přenesl minutu a půl dlouhou početní převahu, nedokázal ji však využít a vzápětí navíc potřetí inkasoval.

Orlovští hokejisté (v bílém) nezvládli ani dohrávku s David servisem.
Znovu bez bodu. Orlová nestačila ani na České Budějovice

Už ve středu má AZ šanci na reparát, na domácím ledě přivítá v derby Frýdek-Místek. A havířovská kabina ví, že je třeba zabrat. „Věřit můžeme, ale hráči to musí ukázat na ledě,“ burcuje Režnar svůj tým, aby v derby ukázal svou lepší tvář.

Stadion Litoměřice – AZ Havířov 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 17. Korkiakoski (Kantner, Helt), 28. J. Dvořák (Šik), 42. Šik (M. Kadlec, Strejček), 49. J. Kloz (M. Kadlec, Jícha), 55. J. Kloz (M. Kadlec, Korkiakoski) – 22. Kotala. Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváci: 854.

Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Bořuta, Kachyňa, Dudek, Mrowiec, Zdeněk – R. Veselý, F. Seman, Haas – Cihlář, Rehuš, L. Bednář – Gřeš, Pořízek, Kotala – Maruna, O. Procházka, Macuh. Trenér: Režnar.

Radim Valchař usiluje o rumunské občanství.
Hokejista Radim Valchař bude nejspíš hrát za Rumunsko
Karvinští hráči (v bílém) proti Opavě.
Neúspěšná bitva pod koši, Hamrus skončil v nemocnici