Hokejisté AZetu si po dalším utkání s Piráty připsali do vzájemné bilance už sedmý bod (2:1, 3:4 p, 4:2) a pokračují ve skalpu současných či bývalých extraligovch klubů. Po Mladé Boleslavi a Olomouci z minulého ročníku vyhráli v tom aktuálním i nad Kladnem a Chomutovem. Ověřili si, že mají na to zvládat zápasy i proti těm nejtěžším.

„Jen mě mrzí, že třeba podobný výkon nejsme schopni podat proti Kadani nebo Ústí," pokrčil rameny trenér Havířova Jan Daneček.

Jinak ale za pondělní výkon chválil. „Takticky jsme to zvládli bravurně. Hráči makali nadoraz, dodržovali všechny pokyny na sto procent. Obrana fungovala spolehlivě, podobně jako třeba s Benátkami. Hodně velkou zásluhu má na našem vítězství Peter Hamerlík," připomněl Daneček angažování třineckého gólmana, který není u Ocelářů vytížen, a tak kývnul na nabídku výpomoci Havířovu. Současná brankářská jednička AZetu Lukáš Daneček je totiž kvůli nemoci mimo hru.

„Tyto tři body jsou pro nás nesmírně cenné. Ve středu ale hrajeme doma proti stejně silným Budějovicím a Lukáš bude pořád chybět. Chtěli bychom, aby nám Peter zase pomohl, ale uvidíme. Nechali jsme to rozhodnutí na něm," uzavřel trenér Jan Daneček starší.

AZ Havířov – Piráti Chomutov 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Maruna (Horák, Ostrčil), 15. Jiránek (Šedivý, Fořt), 31. Šlahař (Jakúbek, Ostrčil), 60. Hlinka (Šedivý) – 27. Gajovský (Skinner), 33. Gajovský (Skinner, Hovorka). Rozhodčí: Kubičík – Bryška, Skopal. Vyloučení: 8:11, navíc Pastor a Maruna 10 min. + DKU – L. Květoň 10 min. OT. Využití: 0:2. Diváci: 1956.

Havířov: Hamerlík – Repe, Bezuška, Graca, Ostrčil, Lenďák, Pastor, Horák, Foltýn – Fořt, Loskot, Jiránek – Šedivý, Hlinka, Tomi – Klimša, Pechanec, Sztefek – Maruna, Šlahař, Jakúbek. Trenéři: Daneček a Potěšil.