Lepší vstup do druhé poloviny základní části si nemohli přát. „Ono je hlavně důležité, že se nám začali dávat do kupy zdravotně indisponovaní hráči," připomněl jeden z trenérů AZetu Jan Daneček komplikace se skládáním sestavy v předchozích týdnech.

Proti Třebíči táhly Havířov posily, zapůjčené extraligovými kluby z Vítkovic a Třince. V bráně zachytal třinecký Svoboda, do obrany se konečně vrátil ranař Chmielewski. Z Vítkovic získal Havířov na výpomoc šikovného Šenkeříka. „Ono je to pak hned znát, když můžete do obrany použít takové hráče jako je právě Šenkeřík nebo Chmielewski. Vše vychází z pořádné obrany. My si to v útoku dokážeme ještě jakž takž uhrát, ale když nemáte konsolidovanou obranu, je zaděláno na problém. Dneska už jsme zase mohli dát dohromady dvě kvalitní obranné dvojice. Hodně nám pomohl i útočník Šedivý. Také už je zdravotně v pořádku a uzdravil se i Loskot," pochvaloval si Daneček.

AZ Havířov – Horácká Slavia Třebíč 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Šenkeřík (Chmielewski), 22. Šedivý (Tomi), 31. Fořt (Lenďák), 36. Chmielewski, 55. Šedivý (Loskot) – 7. Bilčík (Dolníček), 45. Pekr (Erat, Malena), 47. Čuřík (Bartoň, Jaroš). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:10, navíc Haas (H), R. Erat a Beneš 10 OT, Holec (oba T) DKU. Využití: 2:2. Oslabení: 0:1. Diváci: 2 269.

Havířov: Svoboda – Matějíček, Foltýn, Šenkeřík, Lenďák, Repe, Bezuška – Jiránek, Loskot, Fořt – Tomi, Hlinka, Šedivý – Sztefek, Pechanec, Chmielewski – Jakúbek, Haas, Maruna. Trenéři: Daneček a Potěšil.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.