Dukla ještě loni působila v extralize, Havířov však předvedl parádní výkon a po zásluze si došel pro tři body. „Mančaft byl semknutý, hráli jsme disciplinovaně. Byl to týmový výkon,“ potěšilo kouče AZetu Jiřího Režnara.

Jihlava sice začala aktivněji, několikrát ale dobře zasáhl gólman Bláha. Zato hosté byli efektivní a ve 12. minutě díky brankám Pořízka a Rehuše vedli už 2:0. „Začátek, úvodní dvě tři minuty, jsme přežili. Pak jsme se do toho dostali,“ uvedl manažer klubu Patrik Rimmel.

Ilustrační foto.
V Karviné noví nájemci bez peněz nemají nárok na bydlení

Hostující jízdu nezastavila ani branka do šatny, kterou Jihlava dala pouhých šest desetin sekundy před první sirénou. Ve druhé třetině měla Dukla dvojnásobnou početní převahu, domácí si vypracovali i několik dalších šancí, na velmi dobře chytajícího Bláhu už ale recept nenašli.

Naopak, v 46. minutě využil přesilovku Veselý a AZ vedl už 3:1. Tento výsledek Havířovští uhájili a dostali se do čela tabulky. „Nedíváme se však na to, jestli jsme první nebo druzí. Přijeli jsme sem pro body a máme je,“ potěšilo trenéra Režnara „Dnes jsme první, brzy se to ale klidně může změnit. Chceme hrát dobrý hokej a to se nám zatím daří,“ dodal.

Evropský týden mobility v Havířově.
Závěr týdne mobility se v Havířově vydařil. Podívejte se

Havířov porazil Jihlavu po předchozích šesti vzájemných prohrách v řadě. „Málokdy se nám tady dařilo,“ uznal manažer Rimmel.

Už v pondělí čeká Režnarovy svěřence další zvučný soupeř – do Havířova přijede pražská Slavia, která v sobotu porazila 4:3 Kladno. „Bude to svátek, velká výzva, je potřeba se na ni připravit,“ burcuje kouč lídra tabulky. Začíná se v 18 hodin.

Dukla Jihlava – AZ Residomo Havířov 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Dostálek (Kajínek, Zeman) – 8. Pořízek (Gřeš), 12. Rehuš (Houdek, Holec), 46. R. Veselý (Rehuš, Dujsík). Rozhodčí: Souček, Ondráček – Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 1 972.

Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Luža, Houdek, Mrowiec, Dujsík – Veselý, Seman, Rehuš – Maruna, Haas, Bednář – Gřeš, Pořízek, Holec – Macuh, Cihlář, Bambula. Trenéři: Režnar a Rimmel.

Útěk v řetězech, jubilejní 10. ročník adrenalinové zábavy a sportu.
OBRAZEM: Hitem Útěku v řetězech bylo plavání v Těrlické přehradě
Karviná v ofenzivně laděném utkání porazila Příbram 4:1.
Fotbal, který bavil. Karviná porazila Příbram