Čtvrté finále bylo obklopeno dusnem spekulací, jak vlastně bude utkání vypadat. „Zaručené zprávy“ hovořily o tom, že Karviná vyhraje a rozhodne se v pátém duelu na havířovském ledě. Dlouho tomu vše nasvědčovalo, Karviná byla dvě třetiny lepší a směřovala k vítězství. Poslední třetinu ale zkolabovala a AZ otočil z 3:1 na 3:5. Pak už si výhru pohlídal a před mohutnou podporou svých fanoušků začal slavit vítězství v celé soutěži.

„Jsem rád, že se ty nesmyslné spekulace nepotvrdily. Dneska jsme zažili parádní obrat a krásně nám to tam napadalo. Možná rozhodlo to, že jsme měli více fyzických sil, možná i fakt, že jsme hráli celou finálovou sérii uvolněně,“ přemítal po zápase havířovský hrající manažer Martin Potočný, který připustil, že pokud by se Havířovu podařilo v baráži uspět, s největší pravděpodobností by klub po první lize sáhnul. „Město a naši fanoušci by si to zasloužili,“ nastínil.

Kapitán Karviné Miroslav Javín po utkání sportovně pogratuloval soupeři k výhře v sérii a popřál mu hodně štěstí v baráži. „Havířov byl ve finále lepší než my. Přebruslil nás, vyhrál zaslouženě,“ nehledal zkušený pardál v karvinské sestavě žádné výmluvy. „Dneska jsme mu to mohli zkomplikovat a vrátit se ještě jednou do Havířova, ale odehráli jsme hroznou poslední třetinu. V pasáži po našem gólu na 3:1 se naše hra zbortila jako domeček z karet,“ připomněl Javín selhání mužstva v úseku mezi 44. a53. minutou.

HC Karviná–AZ Havířov 4:6 (0:0, 2:1, 2:5)

Branky a nahrávky: 22. Luka, 26. Ivan (Moravec, Galvas), 42. Ivan (Luka, Novák), 57. Blatoň (Urbánek, Sznapka) – 35. Pechanec (Kraft, Maruna), 44. Szefek (Potočný), 46. Potočný (Sztefek, Stránský), 51. Sztefek (Potočný, Stránský), 53. Sztefek (Potočný), 59. J. Daneček (Říčka). Rozhodčí: Škrobák – Goňa, Smilek, vyloučení: 6:6, využití: 1:0, diváci: 2200, konečný stav série: 1:3.

Karviná: Iláš – Javín, Sznapka, Hegegy, Štefanka, Urbánek, Galvas, Tomis – Mikšan, Moravec, Samiec – Luka, Ivan, Studený – Holuša, Blatoň, Novák – Rosůlek, Ciupa, Orság. Trenér: Aleš Flašar.

Havířov: Vrba – Máchálek, Rimmel, Krisl, Balčík, Vydra, M. Zientek, L. Zientek – Maruna, Pechanec, Říčka – Sztefek, Stránský, Potočný – Lhostký, Klimša, Brezani – Kraft, J. Daneček, Pavlas. Trenér: Jan Daneček.

V tištěném vydání Deníku najdete v nejbližších dnech další články a rozhovory k hokejovému finále a dalšímu dění v okrese

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#