AZ vytěžil z domácího, a nutno dodat, že nesmírně důležitého utkání se Slavií všechny body. „Viděli jsme, jak se situace v tabulce vyvíjí, v případě neúspěchu by nám Slavia odskočila, to jsme nechtěli dopustit,“ Martin Janeček.

Když po nepříjemné sérii z předminulého týdne apeloval na mužstvo, aby hrálo koncentrovaněji v obraně, zjevně si jeho slova vzali hráči k srdci. Snaha o zodpovědný a soustředěný výkon podpořený maximální bojovností a skvělým Bláhou mezi tyčemi, měla za následek premiérovou tříbodovou výhru s nulou.

Fanoušci AZetu museli být spokojeni, přestože se na první branku čekalo až do 38. minuty. Zato padla do slávistické branky a postaral se o ni Bednář. Definitivní podobu výsledku a potvrzení zisku tří bodů dal do prázdné branky Rác.

Trenér Martin Janeček vyslovil spokojenost se třemi body, ne tolik s herní stránkou. „Na mužstvu bylo přece jen znát, že cítí velkou zodpovědnost ze série domácích utkání a jakési povinnosti z ní vytěžit co nejvíc bodů. Velká snaha tam byla, ale také spousta nepřesností a herní nekázně. Myslím, že se k nám nakonec obrátilo štěstí podpořené dobrým výkonem brankáře, který nás zachránil i ve chvilkách, ve kterých jsme mohli inkasovat,“ poznamenal Janeček.

Středeční domácí souboj s Benátkami bude pro Havířov podobně důležitý. Soupeř má v tabulce totiž jen bod náskoku. Zápas začíná v 18 hodin.

AZ Havířov – Slavia Praha 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. L. Bednář (Pořízek, Kotala), 59. Rác (Dudek, Sikora). Rozhodčí: Přikryl, Obadal – Potůček, Špringl. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1562.

Havířov: Bláha – Krisl, Dudek, Puzič, Drtil, Chroboček, R. Havel – Kotala, Matai, Sikora – P. Beránek, Rác, M. Kalus – Pořízek, L. Bednář, Fronk – Cihlář, Baláž, Gřeš. Trenéři: Janeček a Csabi.