Domácí byli celé utkání střelecky mnohem aktivnější, ale nepodařilo se jim překonat brankáře Vrbu, který v kritických situacích hosty podržel. Prostějovští měli před zápasem z AZetu strach, ale nakonec se radovali ze dvou bodů. „Z utkání jsme měli obavy, ale klobouk dolů, kluci ho zvládli. Na střely sice domácí vyhráli, ale neměli tolik vyložených šancí jako my," chválil své svěřence trenér Jestřábů Petr Zachar.

První polovina zápasu sice přinesla mnoho gólových šancí, ale skvěle chytající brankáři na obou stranách zachraňovali svá mužstva. Až ve 35. minutě otevřel stav utkání Kolařík gólem z trestného střílení. Ve třetí třetině se podařilo Jestřábům srovnat, když přesnou střelou pod víko dokázal skórovat Šebek. Havířov dohrával konec základní hrací doby v přesilovce, která se protáhla až do nastaveného času. Ale ani za stavu čtyři na tři se jim nepovedlo překonat brankáře Vrbu, svého bývalého spoluhráče.

O výhře rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých oba týmy vyměnily své gólmany. „Prostějovští dali do brány Raszku, kterého kluci vůbec neznají a proto mu nebyli schopni dát gól. My jsme sice taky Matouška vyměnili za Danečka, ale ten se deset minut před koncem utkání v bráně poranil a na nájezdy se vůbec necítil," říká k výměně trenér domácích Tomáš Potěšil.

Za Havířov jel jako první na samostatný nájezd Kolařík, kterému dneska už jeden nájezd proti Vrbovi vyšel, ale proti Raszkovi byl bezradný. Ostatně jako další tři domácí hráči, kteří ho nebyli schopni překonat. Za hosty proměnil čtvrtý nájezd Kotásek a ti se tak mohli radovat získáním dvou bodů..

AZ Havířov – Jestřábi Prostějov 1:2 sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 35. z tr. stř. Kolařík - 44. Šebek (Jedlička, Kumstát), rozh. nájezd Kotásek. Rozhodčí: Czubaj. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1414.

Havířov: Matoušek (65. L. Daneček) - Prokop, M. Zientek, Krisl, Vydra, L. Zientek, Rimmel, Hartmann - Haas, Říčka, Klimša, Kolařík, Kanko, Pechanec, Stránský, Diviš, Kasperlík, Maruna.

Prostějov: Vrba (65. Raszka) - Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Popelka, Ševčík, Handl, Duba, Kotásek, Černý, Šebek, Stráněl, Janota, Novák, Kryl.