Hráči AZetu zvítězili v prodloužení už v pondělí na ledě pražské Slavie a nyní uspěli i doma s Přerovem. Že by se z prodloužení stávala havířovská specialita? „To ne, spíš to jsou nervy navíc, tam už je to vabank,“ smál se domácí kouč Jiří Režnar.

Do středečního utkání lépe vstoupil Přerov, který šel ve 12. minutě do vedení. Tři sekundy před první sirénou však Kotala našel krásnou přihrávkou Gřese a ten v přesilové hře srovnal. „Asi se na nás projevila únava ze zápasu na Slavii, dneska to z naší strany bylo trochu horší,“ věděl Režnar.

Karvinské vlakové nádraží září po rekonstrukci novotou. Má i nový informační systém.
Vlakové nádraží září novotou. Na jaře se ale dělníci vrátí

Ve druhém dějství byli aktivnější domácí. Obrovskou šanci měl například Mráz, Zubry ale držel velmi dobře chytající Klimeš. „Všechny naše domácí zápasy jsou jiné. Venku hrajeme, co chceme, ale doma máme problémy,“ uvedl Režnar. „Nevím, čím to je. Ale doma bychom měli hrát lépe,“ mínil.

Prostřední třetina žádnou branku nenabídla, třetí také ne, ale zvonilo v ní břevno za Klimešem, několikrát se vytáhl i gólman AZetu Lukáš, a tak se šlo do prodloužení. V tom domácí sehráli povedenou kombinaci, Gřes našel Chrobočka a Havířov získal druhý bod. „Byl to náročný zápas, kluci bojovali. A v prodloužení se k nám taky přiklonilo štěstí,“ uzavřel trenér Režnar.

AZ Havířov – Zubr Přerov 2:1 p (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Gřeš (Kotala), 62. Chroboček (Gřeš, Kotala) – 12. Sikora (Procházka, Pšurný). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 1356.

Havířov: Lukáš – Chroboček, Matai, Staněk, Zdeněk, Rutar, Dudek – Veselý, Seman, Rehuš – Maruna, Haas, Bednář – Gřeš, Pořízek, Kotala – Macuh, Mráz, Bambula. Trenér: Režnar.

O Filipa Panáka (v bílém) je zájem z ligových klubů.
Filip Panák je po operaci, ligové kluby o něj mají zájem
David Pastrňák prožívá v NHL vydařené období.
Pastrňák v NHL řádí, vede mezi střelci