V sobotu zvítězil v Kadani a v neděli vyhrál v Ústí nad Labem, byť až v prodloužení. „Sice jsou v tabulce dole, to ale neznamená, že neumí hrát hokej. Mají tam šikovné a zkušené hráče, navíc jim výborně zachytal Brízgala,“ uvedl po nedělním mači v Ústí havířovský kouč Jiří Režnar.

Hosté od úvodních minut tlačili a vypracovali si několik velkých šancí, jenže Brízgala měl dobře postavené tyče. Do vedení tak šlo Ústí, o které se v 25. minutě postaral nestárnoucí šutér Roubík.

Datyně neprožívají výsledkově plodné období, ale to se změní.
Atraktivní zápas v Datyních. Domácí ztratili vedení

Domácí vedli do začátku třetí třetiny. Pak se ale k puku dostal Veselý a bylo srovnáno. Vzápětí hrál AZ přesilovku, kterou rychle využil Bednář a Havířov už vedl. Režnarovi svěřenci měli i další příležitosti, ty ale nevyužili, naopak sami chybovali a v 53. minutě srovnal Žák. „Měli jsme hodně šancí, ale dnes nám chybělo i štěstíčko,“ okomentoval výkon svých svěřenců Režnar.

Zápas tak rozhodlo až prodloužení. V tom se nechal zbytečně vyloučit domácí Havel a početní převahu využil Bednář, jenž AZetu zajistil bonusový bod. „S venkovním tripem jsme spokojeni. Každé body zvenku jsou důležité,“ uvedl Režnar, jehož svěřence čeká další zápas až v sobotu v Benátkách nad Jizerou. „V pondělí si dáme oraz a pak kvalitně potrénujeme na Benátky,“ vyhlásil plán Režnar.

Slovan Ústí n. L. – AZ Havířov 2:3 p (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Roubík (D. Krejčí, Pšenička), 53. J. Havel (Krejčí) – 42. R. Veselý (Kotala), 44. L. Bednář (R. Veselý, Rašner), 63. R. Veselý (Rašner, L. Bednář). Rozhodčí: Souček, Hucl – Coubal, Flegl. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:2. Diváci: 421.

Havířov: Stezka – Chroboček, Matai, Mrowiec, Rašner, L. Rutar, Kachyňa, Nepokoj – Kotala, F. Seman, Bambula – Pawliczek, R. Veselý, L. Bednář – Danielčák, Maruna, Fridrich – Pořízek, Cihlář, Dvořák. Trenér: Režnar.

Trenér Albrechtic Radek Nešpor (v čepičce) může být s dosavadním průběhem sezony spokojen.
Zatím nám to šlape, pochvaluje si vstup do sezony trenér Albrechtic
Stonava rozjela novou sezonu v I.A třídě tak, jak končila poslední ročník.
Sochorova Stonava už zase útočí na postup