AZ se po výhrách v Kadani a Kladně v letošním roce poprvé představil doma. A diváci, kteří přišli, rozhodně nelitovali. Havířov dal devět branek a ve vzduchu dokonce visela desítka. „Ale vůbec nám nevadí, že jsme ji nedali. Dnešek půlnocí končí a zítra je zase nový den. Teď musíme brát každý zápas už jako play off, abychom se udrželi v elitní osmičce,“ řekl spokojený kouč Jiří Režnar.

Havířovské už v 8. minutě poslal do vedení Lukáš Bednář, jenže už za pár minut bylo srovnáno. To však bylo naposledy, co Ústí nad Labem dokázalo zareagovat. Od té doby vládl na ledě jen a pouze domácí tým.

Mobilní služebna havířovské městské policie.
Na hokejové fanoušky poprvé dohlédl speciální policejní karavan

„Přijeli k nám v dobré formě, ze soupeře jsme měli respekt. Ale taky nám to trochu ulehčili, hráli totiž hodně z defenzivy, kterou jsme prorazili a dávali pěkné branky,“ komentoval dění na hrací ploše Režnar, jehož svěřenci prokázali lepší pohyb, dobře bruslili a tlačili se do brány. „To rozhodlo,“ dodal trenér domácích.

Ještě do první přestávky přidal AZ dvě branky a po dvou třetinách to bylo 6:1. Už v 35. minutě dovršil svůj hattrick Bednář, který odehrál parádní zápas. „Kluci mě dobře našli a mě to tam napadalo,“ říkal skromně střelec večera, pro kterého to byl první hattrick mezi muži. A za to se platí. „Kluci určitě něco vypíšou, už se chystám na to, co tam cinkne,“ smál se Bednář. Kromě něj se do statistik zapsalo i šest dalších střelců.

Filip Panák se vrátí do tréninkového procesu nejdříve v únoru.
Panáka zbrzdila infekce v koleni

„Dnes jsme hráli velmi dobře, byli jsme aktivní a předváděli jsme náš hokej,“ uzavřel spokojený Režnar.

AZ Havířov – Slovan Ústí n. L. 9:1 (3:1, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. L. Bednář (Maruna), 8. Maruna (Pořízek), 13. L. Bednář (Maruna, Haas), 26. Chroboček (R. Veselý, Matai), 35. L. Bednář (Maruna, Matai), 37. Bořuta (Maruna, Haas), 46. Kotala, 49. Pořízek (Gřeš, Kotala), 49. Bambula (Cihlář, O. Procházka) – 8. Šťovíček (D. Merta, Davídek). Rozhodčí: Ondráček, Obadal – Bartek, Bubela. Vyloučení: 3:4, navíc Pořízek (H) 5 min+ DKU. Využití: 2:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 1049.

Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Bořuta, Dudek, Rašner, Kachyňa, Mrowiec – Rehuš, F. Seman, R. Veselý – L. Bednář, Maruna, Haas – Kotala, Pořízek, Gřeš – O. Procházka, Cihlář, Bambula. Trenér: Režnar.

Karvinští hráči (v bílém) proti Opavě.
Neúspěšná bitva pod koši, Hamrus skončil v nemocnici
Radim Valchař usiluje o rumunské občanství.
Hokejista Radim Valchař bude nejspíš hrát za Rumunsko
Petrovičtí florbalisté bojují o play off.
Petrovice znovu porazily lídra tabulky. Čeká je boj o play off