Polský prvoligový celek odvolal kvůli finančním problémům dva zápasy na Slovensku, ale do Havířova přijel a první akcí zaskočil domácí borce. „Chtěli jsme na soupeře hned vlétnout, ale překvapil nás a inkasovali jsme my. Chtělo to více koncentrace," podotkl trenér AZetu Tomáš Potěšil.

Brzy ale jeho svěřenci opanovali dění na ledové ploše. Lépe se pohybovali a po zásluze ještě v první části skóre po gólech J. Danečka a Sztefka otočili. Poláky postavila na nohy chyba gólmana L. Danečka, který si srazil za záda nepodařenou střelu Marmurowicze.

I ve druhé třetině vstřelili Toruňští rychlý gól po dorážce Bomastka, takže se ujali vedení 2:3. Poté přišel na řadu obrovský tlak Havířovských, který přetavil ve vyrovnání Pechanec. Domácí nadále tlačili a jejich soupeř se snažil hrozit z brejků. Ve 36. minutě se prosadil Potočný, který odstartoval kanonádu. Při ní se trefili domácí ve druhé části ještě třikrát, takže rázem vedli 7:3.

V závěrečné třetině měli havířovští hokejisté nadále více ze hry, ale tlak už nezúročili a naopak inkasovali z hole Bomastka. „Nicméně jsme ukázali nejen velkou ofenzivní sílu. Na druhou stranu tam byla okénka v obraně, která musíme do zahájení soutěže odstranit. Nakonec mohl být ten výsledek ještě lepší," hodnotil zápas spokojený Potěšil.

AZ Havířov – KS Toruń 7:4 (2:2, 5:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. J. Daneček (Najdek), 9. Sztefek, 26. Pechanec (Klimša), 36. Potočný (Sztefek), 38. Říčka (Klimša), 40. J. Daneček (Maruna, Hartmann), 40. Pechanec (Klimša) – 1. K. Kalinowski (Malát, Bomastek), 20. Marmurowicz (Groscziminski), 21. Bomastek (Malát), 46. Bomastek (Gula). Rozhodčí: Ledupán, vyloučení: 6:5, využití: 3:1, oslabení: 1:0, diváci: 915.

Havířov: L. Daneček – Rimmel, Krisl, Hegegy, Balčík, Vydra, Zientek, Hartmann, Prokop – J. Daneček, Najdek, Maruna, Sztefek, Potočný, Stránský, Klimša, Pechanec, Říčka, Pavlas, Mráz, Kopún. Trenér: Tomáš Potěšil.