Zahajovací zápas série si nenechaly ujít více než tři tisícovky natěšených fanoušků. V převaze byly logicky havířovské davy, ale i Karvinští se nenechali zahanbit. Do Havířova vypravili tři autobusy. Vývoj zápasu určil náladu v ochozech, kdy měli navrch příznivci černobílých havířovských barev. Fandové AZetu si připravili i choreografii, což je u nich dobrá tradice domácích zápasů.

Jeden z mnoha havířovských příznivců Přemysl Chodurek si podobně jako další diváci na stadionu atmosféru užíval. „Tipoval jsem, že na utkání dorazí 2700 až 3000 diváků, ale bylo jich ještě o tři stovky víc, což mě mile překvapilo. Sedím přímo pod kotlem a to, co jsme dneska všichni předvedli, bylo úžasné. Doufám, že se sejdeme ve velkém počtu i v Karviné," přál si po utkání.

Dvaatřicetiletý fanoušek se snaží podporovat svůj tým maximálně. „Onlajny mě nebaví, snažím se chodit na každý domácí zápas. Když se pak povede i takový výkon a výsledek jako dneska, je to super. Doufám, že se nakonec dostaneme i do baráže," přeje si Chodurek, který si nemyslí, že výše vítězství bude mít vliv na další utkání. „To, že jsme dnes vyhráli pětibrankovým rozdílem, určitě nehraje žádnou roli. Chytřejší  budeme až po pondělním utkání v Karviné, kde to určitě nebude lehké a hodně záleží na hráčích, jak se k na zápas připraví, jak naberou síly a samozřejmě trochu toho štěstíčka bude potřeba," myslí si.

Opačné pocity zažívali po utkání fandové Karviné, ale sportovně ocenili atmosféru, o kterou se starali havířovští příznivci a hlavně si pochvalovali, že se v Karviné konečně zvedá divácký zájem o hokej. „Já si myslím, že je potřeba mít radost už jen z toho, že po letech temna se v Karviné díky Baníku konečně hraje pořádný hokej, na který má karvinský divák důvod chodit. Co se fanouškovské scény týká, pochopitelně se s Havířovem zatím nemůžeme měřit a bylo to vidět i dneska, ale věřím, že za nějaký čas se divácký tábor ve městě rozroste," doufá 39letý Richard.

Jeho o rok mladší kamarád Martin se přidává: „Karvinský hokej a hlavně tým si určitě za své výkony zaslouží fanouškovskou podporu. Dneska jsme naplnili tři busy a bylo by skvělé, kdyby se tradice fanouškovských výjezdů do příští sezony zkvalitnila. Atmosféra prvního utkání byla výborná, lidi se bavili hokejem, bohužel hlavně Havířováci, ale v Karviné to může být naopak. Taky si myslím, že má smysl chodit na hokej v Karviné. Důkazem toho je fakt, že se mančaft dostal druhým rokem po sobě do finále."