Na místním zimáku se hrál šlágr kola mezi první Orlovou a třetí Studénkou. To, že hosté vyhráli 5:3, byla tentokrát až druhořadá záležitost.

Tou hlavní byla dobročinnost spočívající v předání finančního daru malému Davídkovi Rosůlkovi, synovi orlovského hráče Lumíra Rosůlka. Malý Davídek trpí mozkovou obrnou a jeho rodiče dělají vše pro to, aby jednoho dne mohl i on zažít pro normálního člověka i tak samozřejmou věc, jakou je udělat pár kroků. Léčba takto závažného onemocnění je bohužel dlouhodobou a nákladnou záležitostí.

Orlovský klub se tak rozhodl přispět na dobrou věc a zorganizoval pro rodinu Rosůlkových sbírku. „Rozhodli jsme se výtěžek ze vstupného věnovat Rosůlkovým a přispět tak na léčbu malého kluka. Jsem rád, že diváci sami přispěli i dalšími dobrovolnými příspěvky mimo vstupné," poznamenal Tomáš Salamon z HC Orlová.

Kromě diváků přispěli nemalými částkami také zástupci obou hráčských kolektivů, zástupci sponzorů a rovněž starosta města Orlové Tomáš Kuča.

Nakonec se vybrala částka téměř 80 tisíc korun, konkrétně 76 928, která malému Davídkovi určitě pomůže. Ostatně, z fotografií je patrné, jakou měl malý fanoušek HC Orlová radost.