To totiž vysoko prohrálo právě v Opavě a spadlo za Karvinou na druhé místo. „Tak jsme to chtěli a podařilo se. Teď se jen vítězně naladit na play-off," přeje si hrající trenér hokejbalistů Lumír Rosůlek.

Karvinští odehráli herně povedené utkání. Soupeře výrazně přestříleli, vedli 3:0. „Dá se říct, že jsme Přelouč dvě třetiny k ničemu nepustili. Oni pomalu nevylezli z pásma, náš náskok měl být výraznější. Vést o pět šest gólů, nikdo by se nedivil," poznamenal Rosůlek.

Hosté vděčili za přijatelné skóre gólmanovi, který zneškodnil řadu střel Karviné. Ta se však v poslední třetině dopustila dvou zbytečných faulů a Přelouč v přesilovkách trestala. „Pak to ještě zkusili v power play, ale spíš to honili po rozích, než že by nás uzamkli. Ubránili jsme se," přibližoval Rosůlek poslední momenty zápasu.

Díky výhře přeskočili Karvinští rezervu extraligového Hradce v tabulce a čeká je nadstavba, ve které se utkají týmy mezi sebou vždy ve třech skupinách podle klíče 1-3-5, 2-4-6 a 7-8-9. Karviná se tudíž utká s béčkem Hradce a Českou Třebovou. Pak přijde na řadu play-off.

„Naším cílem je uhájit druhé místo. První dva celky totiž půjdou rovnou do semifinále. Opava už má pětibodový náskok. Nepočítáme s tím, že by o něj přišla," uznal Lumír Rosůlek.

HbK Karviná – Jestřábi Přelouč 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Karviná: Klepáč – Deutsch, Pilch, Zaremba, Dittmann, Tomiczek, M. Vašek – Řehůřek, Pietrasz, Kubica – Luka, Blatoň, L. Rosůlek – Diviš, Pala, Kozma – Farský, Regec.