Karvinští hráči figurují aktuálně na desátém místě. Na příčky, zaručující vyřazovací část, ztrácejí pět bodů, úplně stejný rozdíl mají na barážovou pozici předposledního Letohradu. Poslední Třinec od sestupu do první ligy zachrání leda zázrak.

Karvinští prodělali v zimě přípravu v rámci možností. „Nejsme profesionálové, a podle toho to také tak vypadalo. Někteří na tréninky chodili, někteří ne. Pod dojmem toho, že místo v sestavě mají stejně jisté, se na část zimní přípravy vykašlali,“ pokrčil rameny trenér mužstva Zdeněk Hořák.

Což je pro něj jako pro trenéra samozřejmě špatně. Je vidět, že konkurence v týmu není taková, aby hráče přinutila kvalitně trénovat.

Optimismus se nicméně z karvinské kabiny nevytrácí. „V úvodním jarním dvoukole hostíme Kladno a Plzeň. V Kladně jsme urvali bodík, pokusíme se ho znovu překvapit. A Plzni máme co vracet, ve vyhecovaném utkání jsme dostali desítku,“ připomněl debakl Hořák. „Pokud by se nám podařilo urvat šest bodů, můžeme se zase poprat o první osmičku. Hlavním cílem ale zůstává záchrana,“ doplnil.

Celý článek v tištěném vydání Deníku